Hadise'den 'Eurovision' açıklaması: 'Neden gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler

Hadise'den 'Eurovision' açıklaması: 'Neden gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler

Belçika'da doğup büyümüş bir Türk olarak yaşadıklarından bahseden şarkıcı Hadise, Eurovision'da Türkiye'yi temsil ettiği dönemi hatırlattı. Hadise, ayrımcılığa maruz kaldığını anlatarak, "O zaman burada 'Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler. Belçika'da da 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?' dediler. Bütün bu duygularla birlikte dimdik ayakta durabilmek benim için çok enteresan bir tecrübeydi" dedi.

Ünlü şarkıcı Hadise, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen "Gurbet Kuşu Festivali"ne katıldı. Şarkıcı, gurbetçi olmanın özlem, yalnızlık ve kalp kırıklığı demek olduğunu söyledi.

Hadise, dil konusunda da zorluk yaşadığını belirterek, "Annem ve babam 1970'lerde Belçika'ya taşınıyorlar. Ben 1985'te doğuyorum. Orada okula gidiyorum. Tabii ki de iki dil arasındaki farklar inanılmaz. Flemenkçe konuşurken hatalarım çok oldu. Hatta hala 'Aksanından anlıyoruz buradan olmadığını' diyorlar" dedi.

'KENDİMİ KENDİME AİT HİSSEDİYORUM'

NTV'de yer alan habere göre; bir Türk kızı olarak Belçika'da her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Hadise, şu ifadeleri kullandı:

"Gurbetçi olarak başka bir yerde yaşamak sizi biraz önden başlatıyor. Çünkü daha güçlü olmak zorundasınız. Dimdik ayakta durmak zorundasınız. Çok güzel bir okul dönemi yaşadım. 2009'da Eurovision Şarkı Yarışması için seçildim. Ülkemi temsil etmiştim Moskova'da. O zaman da burada 'Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler. Belçika'da da 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?' dediler. Bütün bu duygularla birlikte dimdik ayakta durabilmek benim için çok enteresan bir tecrübeydi. Gurbetçilere 'Kendini nereye ait hissediyorsun?' diye sorduğunuzda, bence bunun cevabı çok kolay değil. Ben kendimi kendime ait hissediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN