Bu meyveyi yerken sakın yıkamayın! Dünyanın en sağlıklı meyvesini yanlış yiyormuşuz

Bu meyveyi yerken sakın yıkamayın! Dünyanın en sağlıklı meyvesini yanlış yiyormuşuz

Pazardan ya da manavdan aldığımız meyve ve sebzeleri bol suda yıkamadan tüketmememiz gerekse de bazı meyvelerin yıkanması faydalarını suyla birlikte alıp götürüyor. Bu yüzden özellikle dünyanın en sağlıklı meyvesi olarak bilinen bu meyvenin yerken asla yıkanmaması gerekiyor…

Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce bol suyla yıkamak söz konusu tarım zehirlerinden arındırmak için epey önemlidir. Fakat, dünyanın en sağlıklı meyvesi olarak bilinen bu meyve yıkandığı zaman, vücudumuza sunduğu faydalar da suyla birlikte akıp gidiyor. Bu yüzden de diğer meyvelerden farklı olarak bu meyvenin tüketmeden önce yıkanması değil yıkanmaması öneriliyor…

yaban-mersini-yikanmali-mi-2.jpg

MEYVELERİN EN SAĞLIKLISI AMA YIKANMAMALI

Meyveler arasında açık ara en faydalı olarak bilinen yaban mersininin antioksidan oranı inanılmaz derecede yüksektir. Ayrıca meyveler arasında Orac değeri en fazla olan da yine yaban mersinidir.

yaban-mersini-yikanmali-mi-1.jpg

Yaban mersinin bu bileşikleri ise çoğunlukla kabuk kısmında toplanır. Bu yüzden uzmanlar bu bileşiklerin faydalarından yararlanmak için yaban mersininin yıkanmamasını öneriyor. Çünkü yıkama, fırçalama gibi temizlik işlemleri yaban mersinin faydalı özelliklerinin çoğunu kaybetmesine ya da azalmasına yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN