Binlercesi ülkemize gelmişti, şimdi akın akın gidiyorlar! Türkiye'den kaçış başladı

Binlercesi ülkemize gelmişti, şimdi akın akın gidiyorlar! Türkiye'den kaçış başladı

Ülkemiz hınca hınç doluyken aniden boşalmaya başladı! Binlercesi ülkemize gelmişti, şimdi akın akın gidiyorlar! En çok gittikleri yerler bile boşalıyor. Pahalılık onları bile döndürdü. Türkiye'den kaçış başladı...

Turizm sezonunun zirvesinde, Bodrum gibi popüler tatil beldelerinde oteller beklenen doluluk oranlarına ulaşamadı. Fiyatlarını artıran oteller, yüksek fiyatlar nedeniyle tatilciler tarafından pahalı bulundu. Bu durum, otel doluluk oranlarını yüzde 70-80 seviyelerine düşürdü. Oteller, oda boşluklarını doldurabilmek için yabancı turistlere yüzde 10 ile 20 arasında indirim uygulamaya başladı.

BODRUM SOKAKLARI BOŞ KALDI

Sosyal medyada sıkça paylaşılan boş Bodrum sokakları ve restoranları, turizmin en yoğun olduğu temmuz ve ağustos aylarında beklenen ilgiyi görmediğini gösteriyor. Konaklama sektöründeki yüksek fiyatlar, Avrupalı, Rus ve yerli turistler için pahalı geldi.

Sektör temsilcileri "Bodrum'da konaklama ve restoranlar paralel işliyor. Müşteri profili çekildiğinde restoranlar da boş kalıyor." diyerek, yüksek fiyat ve kalite oranı sunan işletmelerin dolu olduğunu, ancak restoranların ve sokakların boş kaldığını belirtti.

TÜRKİYE EN PAHALI ÜLKELER ARASINDA

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, yüksek sezonda konaklama fiyatlarının zirveye çıktığını, otellerin Avrupa ve Rus pazarları için indirim kampanyaları başlattığını söyleyerek "Özellikle temmuz ayında son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurabilmek için yüzde 10 ile 20 arasında indirimler yapıldı." dedi.

SOSYAL MEDYADA ALGI YARATILIYOR

Bodrum'daki müşteri profilinin son yıllarda değiştiğini belirten TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, İngilizlerin ve Almanların artık Bodrum'a gelmediğini söyleyerek şöyle devam etti: “Yerli turist fiyata bakmadan restorana giriyor ve hesap gelince de sosyal medyadan paylaşıyor. Ancak uyguna yerler de var. Bodrum’da Michelin yıldızı almış bir kebapçıda lahmacun 180 TL. İstanbul’da da fiyatlar böyle. Bodrum’un her bölgesindeki fiyatlar paylaşılmıyor. Bodrum pahalı bir yer değil, seçenek çok. Sadece yüksek fiyatlar gösterilip algı yaratılıyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN