Milli maç öncesi ayaklanma çağrısı!

Milli maç öncesi ayaklanma çağrısı!

Göçmen karşıtları Suriyelilerin kimliklerini paylaşarak isim isim hedef gösterdi.

SEMA KIZILARSLAN

Kayseri’de başlayan ve çeşitli illere yayılan ırkçı göçmen karşıtı saldırılar günlerdir Türkiye’nin en önemli gündem başlıklarından biri. KARAR’ın ulaştığı bir Telegram grubunda yapılan paylaşımlar saldırganların nasıl örgütlendiğini gözler önüne serdi. Grupta, binlerce Suriyelinin kimlik ve pasaport bilgileri paylaşıldı ve hedef gösterildi.

Kayseri'de bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası ile başlayan Suriyelilere karşı saldırı dalgası devam ediyor. Göçmen karşıtlığı üzerinden bir araya gelen gruplar, Hatay, Bursa, Kilis, Konya, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, İzmir, Antalya ve İstanbul’da göçmenlere ait işyerleri ve araçları tahrip etti.

Önceki gün (2 Temmuz) 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif, Antalya Serik’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülmüştü. Çıkan olaylar sonucunda onlarca Suriyeli de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı şehirlerde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerle ilgili 474 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Gizli kullanılan ve KARAR’ın ulaştığı Suriyeli ve göçmen karşıtlarının oluşturduğu bir Telegram grubunda Hollanda - Türkiye çeyrek final maçı öncesinde ayaklanma çağrısı yapıldı. Suriyeli göçmenlerin pasaport ve kimlik bilgileri paylaşıldı, göçmenler açıkça hedef gösterildi.

“AYAKLANIŞ TÜRKİYE”, “TÜRKİYE AYAKLANIŞ” isimli iki Telegram grubunda yaklaşık 500 kişi bulunuyor. Grubun fotoğrafında Nazilerin başlıca sembollerinden olan gamalı haç ve SS amblemi var.

1-002.jpg

SURİYELİLERİN KİMLİK BİLGİLERİ PAYLAŞILDI

Grupta, Türkiye’de yaşadığını tahmin ettiğimiz birçok Suriyeli’nin kimlik ve pasaport bilgileri “Yavaştan başlayalım beyler. Tüm iller için ayrı ayrı çıkartacağız. Hepsi bitecek. 3 milyon kişi güncel data” mesajıyla paylaşıldı. Göçmen karşıtlarının bu bilgilere nasıl eriştiği ise şimdilik bilinmiyor.

can.jpg

NOT: (Kimlik bilgileri tarafımızca bulanıklaştırıldı)

“YAKINDA BÜTÜN İLLERE DAĞILACAĞIZ”

1 Temmuz’da Kayseri’de ateşe verilen Suriyelilere ait ev ve araç videoların paylaşıldığı grupta, “Yakında bütün illere dağılacağız” denildi. Protesto aşımasında olan illerin haritasının da paylaşıldığı grupta şiddete maruz kalan Suriyeliler ile ilgili hakaret dolu mesajlar atıldı:

ieageiii.jpg

“ÖLEN KİŞİ SURİYELİ Mİ? İYİ O ZAMAN.”

Grupta, günlerdir Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet içerikli anların videosu an be an paylaşıldı. “Bu ülkeden bu itleri arındırmanın zamanı çoktan gelmişti” denilen grupta, 17 yaşında Antalya Serik’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülen Suriyeli Ahmet Handan El Naif’in videosu ile ilgili kan donduran mesajlar paylaşıldı:

ieaeeeee.jpg

İstanbul’da milli maç sonrası ayaklanma başlatacaklarını duyuran göçmen karşıtları gün, saat ve yer bilgisi de verdi. Grubun kim ya da kimler tarafından organize edildiği bilinmiyor. Ayrıca gizli kullanılan gruba alınmak için yöneticiler tarafından kabul edilmeniz gerekiyor.

88.jpg

99.jpg

iegee.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN