Domino etkisi yaratacak! Uzmanların deprem açıklamaları korkuttu: Türkiye dahil 6 ülkede alarm!

Domino etkisi yaratacak! Uzmanların deprem açıklamaları korkuttu: Türkiye dahil 6 ülkede alarm!

Deprem kuşağında yer alan Türkiye için uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında uzmanların açıklaması korkuttu. Domino etkisi yaratacak diyerek, Türkiye dahil 6 ülkede alarm verdi. İşte korkutan deprem açıklamaları..

Kahramanmaraş depremi üzerine yapılan araştırmalara göre, Türkiye'nin de yer aldığı 6 ülkede alarm verildi. Domino etkisi yaratacağı söylenilen depremin uzandığı fay hatları ve bölgeler belirlendi. Uzmanlardan gelen korkutan açıklamalar paylaşıldı. İşte deprem açıklamaları...

DOMİNO ETKİSİ OLUŞTURABİLİR

Nature Scentific Reports'un araştırma dergisinde depremler konu oldu. Deprem araştırmaları esnasında o fay hattına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Hatay'dan Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne kadar uzanan Ölü Deniz Fay hattını işaret ederek uyardı. Yüzyıllardır devam eden sismik durgunluğu vurgulayarak, domino etkisi oluşturacağı paylaşıldı. Tehlikenin 6 ülkeyi daha kapsadığı öne sürüldü.

1200x628-afaddan-son-dakika-aciklamasi-malatyada-korkutan-deprem-964-ogimage.jpg

AKABE KÖRFEZİ'NE KADAR UZANIYOR

Bölgede sismik durgunluğun 6 - 9 yüzyıl kadar sürdüğü işaret edilerek, 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem beklendiği açıklandı. Kahramanmaraş depreminde Ölü Deniz Fay hattı, en kuzey ucu olarak bilinen Suriye sınırı ile Hatay Kırıkhan arasında yer alan Hacıpaşa Fay hattına kadar başarısız bir kırılma yaşadığına araştırmada yer verildi.

Kuzey Anadolu Fay hattında görülen anomalinin bir benzerini Ölü Deniz Fay hattında görüldüğü açıklanırken, Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir potansiyele sahip olduğu paylaşılıyor.

malatyada-korkutan-deprem.webp

6 ÜLKE ETKİLENECEK

Ölü Deniz Fay hattındaki yüzyıllar süren gerilimin sonucunda beklenen 7 ve üzeri büyüklükteki depremden Türkiye'nin güney bölgesi, Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün ve Mısır'ın etkilenmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN