Mevsimi geldi daldan toplandı! Kurusu yaşından daha faydalı çıktı: 1 avuç tüketen etkisine inanamıyor

Mevsimi geldi daldan toplandı! Kurusu yaşından daha faydalı çıktı: 1 avuç tüketen etkisine inanamıyor

Mevsiminde dalından tazecik toplanan ürünler çeşit çeşit sofraları süslerken en sevilen meyveler dolaplardaki yerini alıyor. Ülke genelinde devam eden hasat süreci üreticinin yüzünü güldürürken o ürünün kurusu yaşından daha faydalı çıktı. Bir avuç tüketen etkisine inanamıyor. İşte tüm detaylar…

Mevsiminin gelmesi ile birlikte daldan kırmızı kırmızı toplanan kirazlar sofralardaki yerini aldı. Yurt genelinde başlayan hasat sürecinin ardından uzmanlar kuru kirazların yaş kirazdan daha faydalı olduğunu söyledi. 1 avuç tüketen etkisine inanamıyor. İşte tüm detaylar…

HASADI BAŞLADI BEZ ÜSTÜNE SERİLDİ

Türkiye genelinde kiraz hasadının başlaması ile birlikte taze kirazlar tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Kiraz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olarak karşımıza çıkarken lezzeti kadar sağlık üzerindeki etkileri de tartışılıyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda kirazın antioksidan özellikleri vurgulanırken vücudu serbest radikallere karşı koruduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği de belirtiliyor. İçerdiği C vitamini ile birlikte cilt sağlığına destek sağlayan kirazın hücre yenilenmesine yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Kiraz nasıl kurutulur? Kirazı güneşte kurutma yöntemleri! Kiraz kurusu nasıl yapılır - Pratik Bilgiler Haberleri

Kirazın faydalarından yararlanmak isteyen kişilerin yaşından daha çok kurusuna önem vermesi gerektiğini belirten uzmanlar bir avuç tüketilmesinin etkilerini de açıkladı.

KİRAZ KURUSUNUN FAYDALARI

Kiraz kurusunun bilinmeyen faydaları tek tek sıralanırken yapılan araştırmalar doğrultusunda kuru kirazın vücut iltihaplanmasını engellediği ve enfeksiyon ve iltihap söktürücü olarak vücutta görev aldığı belirtiliyor.

Kiraz nasıl kurutulur? Kirazı güneşte kurutma yöntemleri! Kiraz kurusu nasıl yapılır - Pratik Bilgiler Haberleri

Diğer kuru meyvelere oranla vitamin ve mineral bakımından zengin olan kiraz vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini kısmen karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Uyku kalitesini arttırarak dengeli bir uyku sunan kiraz hücre yenileyici özelliği ile birlikte kırışıklıkların azalmasına da destek sağlar.

İçerdiği antioksidan değeri ile vücudu toksinlerden arındıran kiraz, kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engellemektedir. Uzun süre tok tutan ve şeker ihtiyacını büyük oranda karşılayan kuru kiraz diyet yapanların ara öğünlerinde mutlaka tüketmesi gereken ürünler arasında yer almaktadır.

Yüksek kolesterolü düşüren ve kalp damar sağlığını koruyan kiraz karaciğer dengelerini düzenlemektedir. Alkol ve sigaranın vücutta bıraktığı hasarı minimuma indirmek için bütün çabayı gösteren kiraz kurusu diyabet riskini de düşürmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN