Türkiye’den başka bir yerde çıkmıyor! 1 gramı elması bile solluyor: Son yılların yeni gözdesi oldu

Türkiye’den başka bir yerde çıkmıyor! 1 gramı elması bile solluyor: Son yılların yeni gözdesi oldu

Değerli madenler deyince herkesin aklına altın ve elmas gelse de bu madenin 1 gramı elması bile solluyor. Üstelik bu maden Türkiye’den başka bir yerde de çıkmıyor. İşte, elmastan bile daha değerli olan o maden…

Türkiye’de çıkarılan diaspor madeni son yılların gözdesi oldu. Oluşumu yüzyıllar süren ve büyük zorluklarla elde edilen nadir bir taş olan diaspor, altın, gümüş ve almaş gibi madenlerden 10 bin kat daha değerli görülüyor.

50 MİLYAR DOLARLIK REZERVİ VAR

Kamu Son Haber’in aktardığına göre, özellikle Türkiye’de çıkan diaspor taşı, renk değiştirme özelliğiyle biliniyor ve bu özelliği sayesinde dikkat çekiyor. Yurt dışından da yoğun ilgi gören madenin şuan Türkiye’de yaklaşık 50 milyar dolarlık rezervi bulunduğu biliniyor.

diaspor-kristali-1.jpg

SADECE TÜRKİYE’DE ÇIKARILIYOR

Dünyada mücevher kalitesinde yalnızca Muğla’da bulunan diaspor taşı, ışığa göre renk değiştiren nadir değerli taşlardan biri. Taş; gün ışığında yeşil, mum ışığındaysa pembe rengini alıyor. Bu renkler ise taşın renk skalasında iki uç noktayı temsil ediyor. Pembe ile yeşil arasındaki pek çok ton, gün ışığına, ortamın ışığına ve hatta bazen giydiğiniz kıyafete göre değişebiliyor.

diaspor-kristali-2.jpg

GRAM GRAM ÇIKARILIYOR YÜZDE 2’Sİ İŞLENİYOR

Muğla’nın Milas ilçesindeki madenden gram gram çıkarılan taşın ise yalnızca yüzde ikisi işlenebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN