Türkiye'nin en büyüklerindendi, ilaç devi batıyor! Milyon dolarlık miras kardeşleri birbirine düşürdü

Türkiye'nin en büyüklerindendi, ilaç devi batıyor! Milyon dolarlık miras kardeşleri birbirine düşürdü

Dev şirketten kötü haber! Türkiye'nin en büyüklerindendi, ilaç devi batıyor! 400 kişinin ekmek kapısıydı! Milyon dolarları paylaşamadılar. Milyon dolarlık miras kardeşleri birbirine düşürdü. 50 yıllık şirket yalan oldu...

Toksöz Grup, 50 yıllık köklü geçmişiyle bilinen bir aile şirketi, büyük bir miras krizinin ortasında. İki kardeş arasında annelerinden kalan 250 milyon dolarlık mirasın paylaşımındaki anlaşmazlık, grubun üç şirketini maddi darboğaza sürükledi. Zafer Toksöz, sahibi olduğu Arven İlaç AŞ, Verano İlaç AŞ ve Montero Gıda AŞ için konkordato talebinde bulundu.

ŞİRKETLER MADDİ DARBOĞAZDA

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, Zafer Toksöz’ün 1.2 milyar lira borcu olan üç şirketi için konkordato talep ettiği belirtildi. 400 kişinin çalıştığı bu şirketler, geçen yıl toplamda 1 milyar lira ciro yapmıştı. Mahkeme, üç şirket ve Zafer Toksöz için üç aylık geçici mühlet kararı verdi.

arven.jpeg

MİRASIN PAYLAŞIMINDAKİ ANLAŞMAZLIK

Halk TV'nin haberine göre; Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz’e anneleri Sebahat Toksöz’den kalan 250 milyon dolarlık miras, İsviçre bankalarında 32 milyon dolar para, İstinye’de 100 milyon dolarlık gayrimenkul, Zorlu Center’da 100 milyon TL’lik lüks daire ve 100 milyon dolara satışa konulan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı gibi değerli varlıklardan oluşuyor.

Ahmet Toksöz’ün, mirastan daha fazla pay alabilmek için varlıkların paylaşımında zorluk çıkardığı iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN