Ne Baldo, ne Osmancık! Basmati pirincinden tane tane pilav tarifi: Bu sırrı sadece aşçılar biliyor

Ne Baldo, ne Osmancık! Basmati pirincinden tane tane pilav tarifi: Bu sırrı sadece aşçılar biliyor

Yemek sanatının sırlarını ortaya çıkaran basmati pirinç pilavı, lezzet tutkunlarını kendine hayran bırakan bir ana yemek ya da yan lezzet olarak sofralarda yerini alıyor. Peki basmati pirinç nedir ve pilavı nasıl yapılır? İşte basmati pirincinden tane tane pilav tarifi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav, son zamanlarda dünya mutfağının incisi basmati pirinç ile yeniden keşfediliyor. Basmati pirincin ince, uzun taneleri ve kendine has aroması, damak zevkine hitap ediyor.

maxresdefault.jpg

Basmati pirinç pilavı, doğru pişirildiğinde, lezzetli ve aromatik bir yan yemek oluşturur. İster sade ister çeşitli yemeklerle, özellikle baharatlı yemeklerin yanında mükemmel bir eşlikçidir. Her lokmada, Basmati'nin benzersiz aromasını ve ipeksi dokusunu hissedebilirsiniz. Basmati pirinç pilavı, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık açısından da faydalıdır. Düşük glisemik indekse sahip olan Basmati pirinci, kan şekerinin daha yavaş yükselmesine yardımcı olur, bu da onu diyabetikler için uygun bir seçenek yapar.

İşte, evde basitçe hazırlayabileceğiniz, lokanta kalitesinde bir basmati pirinç pilavı tarifi.

1200x627-basmati-pilavi-tarifi-basmati-pilav-nasil-yapilir-basmati-pirinc-pilavi-malzemeleri-yapilisi-ve-puf-noktalari-1665047059054.jpeg

MALZEMELER

3.5 su bardağı su

3 su bardağı basmati pirinç

2.5 yemek kaşığı tereyağı

1 adet tavuk bulyon

1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI

  • Tencereye sıcak suyu alalım tereyağı et suyu ve tuz ilave edelim.
  • Kapağını kapatıp tamamen kaynayınca basmati pirincini yıkamadan içerisine dökelim.
  • Karıştırıp kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve kısık ateşte pişirelim.
  • Suyunu tamamen çekince 10-15 dakika demlenmeye bırakıp sonrasına servis edelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN