Mangal severler toplanın! Tavuklar hem nar gibi kızaracak hem sulu sulu kalacak! İşte en lezzetli mangal tüyosu…

Mangal severler toplanın! Tavuklar hem nar gibi kızaracak hem sulu sulu kalacak! İşte en lezzetli mangal tüyosu…

Havaların ısınması ile birlikte mangal planı yapanlarda bu tüyoya bayılacak. Hem sağlığınızı hem de ağzınızın tadını koruyan bu yöntem ile birlikte tavuklar nar gibi kızarırken içleri de sulu sulu kalacak. İşte mangal partilerinin en lezzetli yöntemi…

Mangalda tavuk pişirmek farklı bir yetenek istiyor. Herkesin beceremediği mangal işini en mükemmel şekilde yapmak istiyorsanız bu yöntemlerle mükemmel bir mangal ziyafeti çekebilirsiniz. Tavuk etinin Lokum gibi olmasını sağlayacak bu yöntem ile birlikte daha yumuşak aynı zamanda daha kızarmış tavuk elde edebilirsiniz.

MARİNE İŞLEMİNİ UNUTMAYINIZ

Tavuk etini mangalda pişirirken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunuyor. Etin kurumaması için yapılması gerekenler yer alırken tavukların lokum gibi olmasını sağlayacak farklı yöntemlerde bulunuyor. Tavuk etini mangalda pişirmeden önce iyi bir şekilde Marine etmek gerekmektedir. Tavuk etini çeşnilendirilmesi için yapılan marine aynı zamanda etin yumuşak kalmasına da sağlamaktadır. Bunun için yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlardan yararlanabilirsiniz. Hazırladığınız karışım ile tavukları iyice yoğurduktan sonra birkaç saat dinlendirmek için buzdolabına alınız. Bu sayede etleriniz çok daha yumuşak olacak.

Miras Food | Mangalda Tavuk Şiş ve Dana Şiş

ATEŞ SICAKLIĞINA DİKKAT EDİNİZ

Mangal yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ateş sıcaklığıdır. Mangal ateşinin sıcaklığı tavuk etini lokum gibi olmasını sağlayan önemli detaylar arasında yer alıyor. Bu nedenle tavuk etinin yavaş yavaş kömür olmayacak şekilde pişmesi gerekmektedir.

Tavuk etini mangalda pişirirken sık sık çevirmek de etin eşit şekilde pişmesini sağlayacak. Bunun yanı sıra tavukların üzerine ara sıra ya da marine işleminden önce zeytinyağı sürerek etin yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN