Elleriniz zangır zangır titriyorsa Canan Karatay'ın tüyosunu deneyin! Gençlerde daha çok görülüyor

Elleriniz zangır zangır titriyorsa Canan Karatay'ın tüyosunu deneyin! Gençlerde daha çok görülüyor

Özellikle son zamanlarda daha çok gençlerde görülmeye başlayan el titremelerinin altında yatan neden merak edilirken uzman isim Canan Karatay’dan hayat kurtaracak tüyolar geldi. El titremesine dair merak edilen soruları yanıtlayan Karatay, çözümlerden de bahsetti. İşte detaylar…

El titremesi, farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkarken kişilerin sosyal yaşantısını ciddi derecede etkileyecek noktaya kadar gelebiliyor. Bu kapsamda el titremesine çare arayanlar akşam ya bir uzmana başvuruyor ya da ünlü uzmanların görüşlerini takip ediyor. Tıp dünyasında yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde gençlerde sıklıkla görülmeye başlayan el titremeleri ine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte uzman ismin önerileri…

elleriniz-zangir-zangir-titriyorsa-canan-karatayin-tuyosunu-deneyin-genclerde-daha-cok-goruluyor-2.jpg

EL TİTREMESİNİ TETİKLEYEN ETKENLER

Canan Karatay, el titremesinin oluşmasına yol açan faktörler arasında kullanılan bazı ilaçları sıralarken özellikle ağrı kesici ilaçlar, tansiyon ilaçları ve antibiyotiklerin bu gibi problemlere yol açabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra bağırsak florasını etkileyen şekerli ve gazlı besin tüketiminin de el titremesine yol açabileceğini açıkladı.

Özellikle enerji içeceği tüketiminin insan vücuduna ciddi zararları olduğunu söyleyen uzman isim, spor salonlarında tüketilen enerji içeceklerinin sinirlerde dejenaratif bir etki bıraktığını söylüyor.

Tüm bunların yanı sıra strese bağlı olarak da ortaya çıkan el titremeleri de mevcut. Bu nedenden dolayı ortaya çıkan el titremeleri kalıcı olmasa da geçmediği takdirde bir doktora görünmesi tavsiye ediliyor.

elleriniz-zangir-zangir-titriyorsa-canan-karatayin-tuyosunu-deneyin-genclerde-daha-cok-goruluyor-3.jpg

TEHLİKELİ HASTALIKLARIN GÖSTERGESİ OLABİLİR

El titremesi aynı zamanda tehlikeli hastalıkların belirtisi olarak da görülebiliyor. Öyle ki parkinson hastalığı el titremesine yol açan oldukça tehlikeli bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Bu hastalığı tetikleyen durumlardan en önemlisi ise kişinin beslenme şekli olduğu söyleniyor. Canan Karatay ise bu konu hakkında kişilerin tüketim alışkanlıklarına dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

elleriniz-zangir-zangir-titriyorsa-canan-karatayin-tuyosunu-deneyin-genclerde-daha-cok-goruluyor-1.jpg

BU BESİNLERDEN UZAK DURULMASINI TAVSİYE EDİYOR

Canan Karatay, özellikle şekerli içeceklerin tüketilmesine zararlı bulduğunu söylerken bu gibi içeceklerin el titremesine yol açtığını da belirtiyor. Ayrıca kafein içeren gazlı içeceklerin aşırı tüketiminin sonucunda merkezi sinir sisteminin uyarıldığını ve bunun da titreme gibi yan etkilere neden olduğunu belirtiyor. Hele ki bu içecekler şekerle beraber tüketildiğinde etkileri daha belirgin hale geliyor.

El titremelerinin sinir bozukluklarına yol açma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Karatay, toksik maddelerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN