Mayısta hasadı başladı, Temmuz’da sona erecek! 7 yıllık tescil sahibi ürün 2 milyar getiri sağlayacak

Mayısta hasadı başladı, Temmuz’da sona erecek! 7 yıllık tescil sahibi ürün 2 milyar getiri sağlayacak

7 yıllık tescile sahip o üründe hasat sezonu başladı, işçiler kolları sıvadı. Kendine has araması ve ince narin bir yapısıyla bilinen bu ürün coğrafi işaretli ürünler listesinde de yerini aldı. Mayıs ayında hasadı başladı Temmuz sonuna kadar devam edecek. İşte tüm detaylar…

Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan ve coğrafi işaretle tescilli olan bağ yaprağında bu yıl 15.000 ton rekolte beklentisi bulunuyor. 21.000 dekarlık alanda yapılan üretim ile birlikte kazancının yüksek olması beklenen bağ yaprağı 2017 yılında tescil alan ürünler arasında görülüyor. Kendine has aroması ve ince narin yapısıyla bilinen Erbaa Narince bağ yaprağı, lezzetiyle herkese arattırıyor.

TEMMUZA KADAR DEVAM EDECEK

Mayıs ayında başlayan yaprak hasadın Temmuz ortalarına kadar devam edecek. Yaprak hasadı yapan işçileri ziyaret eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Bu yıl sezon başında mevsimin yağmurlu geçtiğini söyleyerek havaların ısınması ile üretimi daha iyi seviyeye geldiğini vurguladı.

Erbaa'nın tescilli asma yaprağında hasat dönemi başladı - Tokat Haberleri

2024 yılında 15.000 ton civarında üretim beklentisi olduğunu dile getiren Karagöl, şehirde 2 milyar liralık gelir getirisi olan Erbaa yaprağının üreticiyi mutlu ettiğini söyledi. Karagöl, "Tescilli olan yaprağımızı yurt içinin yanı sıra dünyanın her yerine gönderiyoruz. İnşallah bu sezonda da çiftçilerimizin yüzü gülecek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN