Altındağ ve Mamak'tan sonra bir ilçeye daha müjde! ABB'den öğrencilere kantin desteği: Başkent kartlara yatırılacak

Altındağ ve Mamak'tan sonra bir ilçeye daha müjde! ABB'den öğrencilere kantin desteği: Başkent kartlara yatırılacak

Altındağ ve Mamak'tan sonra bir ilçeye daha müjde verildi! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere kantin desteği...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilkokul öğrencilerine yönelik başlattıkları Kantin Desteği projesine yeni bir ilçe daha eklediklerini duyurdu. Türkiye’de ilk kez 2022 yılında Altındağ ve Mamak ilçelerinde başlatılan bu projeye, 2024 yılında Sincan da dahil edildi.

17 BİN ÖĞRENCİYE AYLIK 1100 TL DESTEK

Başkan Yavaş, yaptığı açıklamada, Sincan’ın da projeye dahil edilmesiyle birlikte 17 bin 132 ilkokul öğrencisi için ailelerin Başkent Kart hesaplarına aylık 1100 TL kantin yardımı yatırıldığını belirtti. Bu yardım sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci sağlığı ve eğitimine verdiği bu destekle toplamda 18 milyon 845 bin 200 TL ödeme gerçekleştirildi.

Mansur Yavaş, projeyle ilgili olarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamak adına, Türkiye’de ilk kez 2022 yılında hayata geçirdiğimiz "Kantin Desteği" projesine devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN