İzmir alevlere teslim: 32 hane tahliye edildi

İzmir Foça'da çöplük alanda yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Alevler evlerin bulunduğu alana sıçrarken, 32 hane tahliye edildi. MSB, alevlerle mücadele için 2 helikopterin görevlendirildiğini belirtirken yangının kısmen kontrol altına alındığı açıklandı.

İzmir'in Foça ilçesinde Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplük alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 9 uçak, 2 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevlerin, yerleşim yerlerini tehdit ettiği görüldü. 32 hane tahliye edildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediğini belirten Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

MSB: 2 HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için 2 helikopter görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 helikopter görevlendirildi." ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN