Çitlembik ağaçlarına aşılandı, evrim geçirdi! Kilosu 300 TL’den satılıyor, kuruyemişçiler kapıda bekliyor

Çitlembik ağaçlarına aşılandı, evrim geçirdi! Kilosu 300 TL’den satılıyor, kuruyemişçiler kapıda bekliyor

Manisa'nın verimli topraklarında yetiştiriliyor çitlembik ağaçlarının aşılanması ile elde ediliyor. Demirci ilçesinde hasat başladı bu yıl 270 ton üretim bekleniyor. Suya atarak boş taneler ayrılıyor kilosu 300 TL'den satılıyor.

Manisa'nın Demirci ilçesinde menengiç yani çitlembik ağaçlarının aşılanmasıyla elde edilen Antep fıstığında hasat dönemi başladı. Bu yıl yaklaşık 270 ton fıstık üretimi beklentisi içerisinde olan üreticiler fıstık hasadı için kolları sıvadı. Demirci Ziraat Odası öncülüğünde yaklaşık 4500 dekarlık alanda gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda menengiç ağaçları antep fıstığına dönüştürüldü. Ağaçlardan toplanan fıstıklar Gaziantep'ten gelen tüccarlara satılmak üzere hazırlanıyor.

DEMİRCİ İLÇESİNDE HASAT BAŞLADI

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, ilçede Antep fıstığı üretiminin her yıl arttığını belirterek bu yılki hedef rakamın 270 ton olduğuna dikkat çekti. İmrenler, Kulalar, Sevinçler, Hoşçalar ve Yiğitler gibi kırsal mahallelerde yoğun olarak üretim yapıldığını belirten Karakaya, bölgede Antep fıstığı konusunda önemli bir noktaya gelindiğini aktardı.

Manisa'da aşılanan menengiç ağaçlarından Antep fıstığı hasadı sürüyor - Haber 1

20 YILDIR ÜRETİM YAPIYOR

Yiğitler Mahallesi'nde 20 yıldır fıstık üreticiliği yapan İsmail Akbulut, hasat sezonunun başlamasından duyduğu memnuniyete aktardı. Akbulut, "Ağustos sonunda hasada başlıyoruz. Fıstıkları topladıktan sonra kabuğundan ayırıyor, ardından suya atarak boş taneleri ayırıyoruz. Dolu olanları ise gölgede kurutarak satışa hazırlıyoruz. Bu yıl fıstığın kilogramı 300 liradan alıcı buluyor." dedi.

Menengiç Ağaçları Antep Fıstığı Olacak

Yiğitler Mahalle Muhtarı Hayrettin Karakaya mahallede yılda 20 ton fıstık üretimi yapıldığını aktardı. Eylül sonunda Gaziantep'ten alıcıların geldiğini belirten Karakaya, mahallede kurulan pazarda fıstıkları sattıklarını söyledi. Burada üretimi gerçekleştirilen Paşa fıstığının Gaziantep'teki fıstıklarla aynı kalitede olduğunu vurgulayan Karakaya, özellikle baklava yapımında kullanılan fıstıkların yoğun talep gördüğüne dikkat çekti. Manisa'da üretimi gerçekleştirilen Antep fıstığı bölge halkı için önemli bir kaynağı olurken kuruyemişçiler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN