Macron'dan 'İsrail'e silah sevkiyatı durdurulsun' çağrısı

Macron'dan 'İsrail'e silah sevkiyatı durdurulsun' çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılacak silah sevkiyatınındurdurma çağrısında bulundu. Macron, İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani hukuka uyarak kendisini savunması gerektiğini ifade etti Ayrıca, Macron, "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz." ifadesini kullanarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılacak silah sevkiyatının durdurulması gerektiğini vurguladı.

France Inter radyosuna verdiği röportajda, bölgede önceliğin siyasi çözüme geri dönmek olduğunu belirten Macron, Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini söyledi.

'SİVİL HALKI FEDA EDEREK TERÖRLE MÜCADELE ETMİYORUZ'

Macron, İsrail'in uluslararası hukuka ve insani hukuk kurallarına uyarak kendini savunması gerektiğini dile getirerek, sivillerin korunmasının önemine dikkat çekti. "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz" diyen Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın uyarılarını dikkate almamasını eleştirdi.

Macron, bu tutumun hem Gazze'deki insani durumu hem de İsrail'in uzun vadeli güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti. "Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail'in gelecekteki güvenliği için de bir hata." diye ekledi.

Lübnan'daki duruma da değinen Macron, İsrail'in bu ülkeye yönelik saldırılarına karşı çıkarak, "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN