Davutoğlu: Uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı bir ülkede şiddetin önüne geçmek imkansızdır

Davutoğlu: Uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı bir ülkede şiddetin önüne geçmek imkansızdır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki artan şiddet olaylarına ve çocukların, kadınların güvenliğine yönelik tehditlere dikkat çekti. Davutoğlu, "Uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı bir ülkede şiddetin önüne geçmek imkansızdır" diyerek, bu sorunun acil bir eylem planı ile ele alınması gerektiğini belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fatih’te canice öldürülen İkbal’in ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, acılı aileye başsağlığı dileklerini ileten Davutoğlu, olayın ardından yaşanan derin üzüntüyü sosyal medya üzerinden paylaştı. Davutoğlu, son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, uyuşturucu tacirlerinin etkisi altında bir toplumda güvenliğin sağlanamayacağını vurguladı.

Davutoğlu, son günlerde yaşanan cinayetlere atıfta bulunarak, "Son günlerde hala katili bulunamamış Narin yavrumuzdan hala yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Sıla yavrumuza, dün vahşice katledilen İkbal kızımızdan Ayşenur kızımıza kadar yaşadığımız tüyler ürpertici cinayetler hem ahlaki çöküşün hem kamu düzeni zaafının alarm verici göstergeleridir." ifadelerini kullandı. Bu durumun, toplumda ciddi bir ahlaki çöküşe işaret ettiğini belirtti.

"EN BÜYÜK İHMAL, MİLLİ BEKA SORUNU"

Davutoğlu, "En büyük milli beka sorunu bir devletin kendi vatandaşlarını özellikle de çocuklarını, genç kızlarını ve kadınlarını koruyamamasıdır" ifadesiyle, devletin güvenlik görevlerini yerine getirememesinin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Son günlerde yaşanan cinayetlerin, toplumsal güvenlik algısını zedelediğini vurguladı.

"AHLAKİ ÇÖKÜŞ VE KAMU DÜZENİ ZAAFI ALARM VERİYOR"

Devletin acil önlem alması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Yaşadığımız tüyler ürpertici cinayetler hem ahlaki çöküşün hem kamu düzeni zaafının alarm verici göstergeleridir" dedi. Bu cinayetlerin, toplumda güven duygusunun azalmasına neden olduğunu ifade etti.

screenshot-2.jpg

Davutoğlu, gençlerin yaşadığı umutsuzluğu dile getirerek, "Gençlerin ümitsizlik kıskacına kapıldığı"na dikkat çekti. Sokakların çetelerin egemenliğine terk edildiğini belirten Davutoğlu, bu durumun toplumda yarattığı korku ve güvensizliği vurguladı.

"ACİL BİR EYLEM PLANI GEREKİYOR"

Son olarak, Davutoğlu, çocuklar, gençler ve kadınların korunması için "yaygınlaşan şiddet kültürüne karşı korumak için acil bir eylem planı ortaya koymak zorundayız" dedi. Önümüzdeki hafta içinde bir Meclis Araştırma Önergesi sunacağını belirten Davutoğlu, bu meselenin takipçisi olacağını açıkladı.

Davutoğlu'nun yaptığı açıklamanın tamamı şu şekildedir:

"En büyük milli beka sorunu bir devletin kendi vatandaşlarını özellikle de çocuklarını, genç kızlarını ve kadınlarını koruyamamasıdır.

Son günlerde hala katili bulunamamış Narin yavrumuzdan hala yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Sıla yavrumuza, dün vahşice katledilen İkbal kızımızdan Ayşenur kızımıza kadar yaşadığımız tüyler ürpertici cinayetler hem ahlaki çöküşün hem kamu düzeni zaafının alarm verici göstergeleridir. Bugün İkbalin babası Hasan beye taziye için sarıldığımda söylenecek tek bir söz kalmadığını hissettim.

Gençlerin ümitsizlik kıskacına kapıldığı, sokakların sokak çetelerinin egemenliğine terk edildiği, uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı bir ülkede şiddetin önüne geçmek imkansızdır.

Çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı yaygınlaşan şiddet kültürüne karşı korumak için acil bir eylem planı ortaya koymak zorundayız. Bu bağlamda önümüzdeki hafta içinde bir Meclis Araştırma Önergesi sunacak ve bu meselenin takipçisi olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN