EuroCup yönetiminden tepki çeken karar: Beşiktaş-Hapoel maçı Belgrad’a alındı

EuroCup yönetiminden tepki çeken karar: Beşiktaş-Hapoel maçı Belgrad’a alındı

EuroCup yönetimi, Beşiktaş Fibabanka Erkek Basketbol Takımı ile İsrail temsilcisi Hapoel Schlomo Tel Aviv arasında 9 Ekim’de oynanacak karşılaşmayı güvenlik gerekçesiyle yeniden Belgrad’a aldı. Bu karara, özellikle Beşiktaş ve Türk basketbol kamuoyundan tepki gecikmedi.

Beşiktaş, Avrupa Kupası 3. hafta maçında İsrail ekibi Hapoel Schlomo Tel Aviv ile karşı karşıya gelecek. Maçın, 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de BJK Fibabanka Spor Kompleksi’nde oynanacağı açıklanmıştı. Ancak EuroCup yönetimi, daha önce aldığı güvenlik endişesi gerekçeli kararı tekrar devreye sokarak, müsabakanın Belgrad’da yapılmasına karar verdi.

Bu karar, EuroCup yönetiminin güvenlik konusundaki çifte standardını gözler önüne serdi. Daha önce de Belgrad’da oynanması planlanan maç, Beşiktaş ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun güvenlik garantisi vermesiyle yeniden İstanbul’a alınmıştı. Buna rağmen EuroCup’ın aldığı bu son dakika kararı, Türk spor kamuoyunda büyük tepki çekti. Beşiktaş taraftarları ve basketbol camiası, EuroCup yönetiminin Türkiye'deki spor güvenliği konusundaki tutumunu eleştiriyor.

Kararın ardından, özellikle sosyal medyada EuroCup’a yönelik eleştiriler çığ gibi büyüdü. Basketbolseverler, EuroCup yönetiminin verdiği bu kararın, güvenlik konusunda taraflı bir yaklaşım sergilediği yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN