Kanada Başbakanı vatandaşlarına seslendi: Ayrılabiliyorken Lübnan'dan ayrılın

Kanada Başbakanı vatandaşlarına seslendi: Ayrılabiliyorken Lübnan'dan ayrılın

Kanada, İsrail'in bombalamaya devam ettiği Lübnan'daki binden fazla vatandaşını özel uçuşlarla ülkeden çıkardı. Şimdiye kadar 6 bin kişi Kanada'ya döneceklerin arasına adını yazdırdı. Güney Kore de 96 vatandaşını askeri uçakla başkent Seul'e ulaştırdı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Lübnan'daki vatandaşlarına seslendi. Trudeau, hâlâ ülkede olan kişilerin özel uçuşlarla Lübnan'dan ayrılmak için kayıt yaptırmalarını istedi. Şimdiye kadar binden fazla Kanada vatandaşının ayrıldığı, 6 bin kişinin ayrılmak üzere kayıt yaptırdığı Lübnan'da 2 bin 500 Kanadalıya daha ulaşılmaya çalışılıyor.

Kanada Başbakanı'nın ofisinden yapılan açıklamada, pazartesi ve salı günleri yeni uçuşlar yapılacağı bilgisine yer verildi.

'AYRILABİLİYORKEN AYRILIN'

Reuters'te yer alan habere göre Fransa'da, Fransızca konuşulan ülkelerin liderlerinin bir araya geldiği zirvede konuşan Trudeau, "Kanada tarafından organize edilen uçaklarda hâlâ koltuklar var. Tüm Kanadalıları bu uçaklara binip ayrılabiliyorlarken Lübnan'dan ayrılmaya teşvik ediyoruz." dedi.

Trudeau, İsrail ve Hizbullah'ın derhal ateşkes yapması gerektiğini ifade ederken Birleşmiş Milletler kararlarına yeniden saygı duyulabilmesi için bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden bir yetkilinin aktardığına göre uçaklar yalnızca Kanada vatandaşlarına değil; Avustralya, Yeni Zelanda, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına da açık.

96 GÜNEY KORE VATANDAŞI ASKERİ UÇAKLA TAHLİYE EDİLDİ

Kanada'nın yanı sıra Güney Kore de Lübnan'daki 96 vatandaşını askeri uçakla başkent Seul'e taşıdı. Vatandaşlar Seul'ün güneyindeki hava üssüne iniş yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki vatandaşların tahliye sürecine ilişkin yapılan yazılı açıklamada; Güney Kore'nin bölgedeki Güney Korelileri korumak için gerekli tüm tedbirleri alınacağı belirtildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nın 2 Ekim'deki verilerine göre Lübnan'da 130, İran'da 110 ve İsrail'de 480 Güney Kore vatandaşı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN