Lübnan’dan kaçanlar uçaklarla Türkiye’ye geliyor: İsrail'in savaş ateşi Türkiye'yi de etkilemeye başladı

Lübnan’dan kaçanlar uçaklarla Türkiye’ye geliyor: İsrail'in savaş ateşi Türkiye'yi de etkilemeye başladı

İsrail'in Ortadoğu'yu ateşe verecek saldırıları Türkiye'yi de etkilemeye başladı. İngilis Reuters haber ajansı İsrail’in Beyrut’a gerçekleştirdiği saldırıların ardından ülkesinden kaçan yüzlerce Lübnanlı Türkiye’ye gelmeye başladığını duyurdu. Başta Suriye olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinden sığınmacı bulunan Türkiye için bu gelişme yeni bir göç tehlikenin habercisi olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in son iki haftadır Lübnan’ın başkenti Beyrut ve diğer bölgelere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, çok sayıda Hizbullah komutanının yanı sıra en az bin kişi hayatını kaybetti.

Artan gerilim ve çatışmalar nedeniyle Lübnan’dan kaçan siviller Türkiye’ye sığınmaya başladı. Middle East Airlines, bugün Beyrut’tan İstanbul’a yapılacak tüm uçuşlarda biletlerintükendiğini açıkladı.

TÜRKİYE'YE GELENLER KONUŞTU

Reuters’ın haberine göre, İstanbul’a ulaşan 33 yaşındaki Beyrutlu Aref Arhad, Lübnan’daki durumun hızla kötüleştiğini belirtti. ““Şiddet dramatik bir şekilde artıyor ve Beyrut’ta çok sayıda bombalama olayı yaşanıyor. Bütün gece gökyüzünde askeri uçakların sesini duyuyoruz” diyen Arhad, durumun düzelmesi halinde birkaç gün içinde yeniden Beyrut’a dönmeyi umduğunu dile getirdi.

‘TEDBİR AMAÇLI AYRILDIM’

İstanbul’a gelen Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise yaşadığı bölgenin henüz güvenli olduğunu, ancak tedbir amacıyla ayrıldığını ifade etti. Diab, “Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul’a gelmeyi, bir süre kalmayı ve neler olacağını izlemeyi tercih ediyorum. Umarım yakında Lübnan’a geri döneriz” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları, gelecek günlerde Beyrut’a yapacakları uçuşları iptal etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN