Kadınlardan tarihi surlar önünde eylem: Cezasızlığa son vereceğiz

Kadınlardan tarihi surlar önünde eylem: Cezasızlığa son vereceğiz

Dün iki genç kadının vahşice katledilmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, cinayetlerden birinin işlendiği Edirnekapı'da eylem düzenledi. "Cezasızlığa son vereceğiz" diyen kadınlara siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldı.

Türkiye neredeyse her gün kadın cinayeti haberleriyle sarsılıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, dün İstanbul'un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde katil Semih Çelik tarafından katledilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil için eylem yaptı.

TARİHİ SURLAR ÖNÜNDE EYLEM

Duvar'dan Can Bursalı'nın aktardığına göre, İkbal Uzuner’in katledildiği Edirnekapı’daki tarihi surlar önünde eylem yapan kadınlar, “Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız” yazılı pankart açıp "Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü" dövizi taşıdı.

Daha fazla kadının öldürülmemesi ve öldürülen kadınların hesabının sorulması için bir araya gelen kadınlar, “Şiddet cezasız kalmayacak”, “Failler cezasız kalmayacak”, “AKP seyretme yasayı uygula”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları da attı.

CHP VE DEM PARTİ DE KATILDI

Eyleme CHP ve DEM Parti ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı. Eylemde, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un uygulanması talep edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN