Erdoğan’dan CHP’ye adaylık yarışı tepkisi: Seçimler için şimdiden kavgaya tutuştular

Erdoğan’dan CHP’ye adaylık yarışı tepkisi: Seçimler için şimdiden kavgaya tutuştular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "vatandaşa güven vermiyorlar" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti eleştirdi.

"MUHALEFETTEN VATANDAŞA HAYIR YOK"

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmıyor. İnsanımız AK Parti ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. Açık açık söylemek istiyorum. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin kıymetini çok çok iyi biliyoruz. Bu güveni inancı boşa çıkarmamakta kararlıyız. Bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık, uğratmayacağız."

"KOLTUK KAVGASINDAN BAŞLARINI KALDIRAMIYORLAR"

"Muhalefetin kimi aktörlerinin halini milletimiz gibi sizler de görüyorsunuz. Hangi gündemlerin peşinde koştuklarını, dertlerinin ne olduğunu, millete ve şehirlerine hizmet gibi kaygılarının bulunmadığını inanıyorum ki sizler de takip ediyorsunuz. Sabah akşam koltuk kavgasından, ikbal ve parti içi iktidar mücadelesinden başlarını kaldıramıyorlar. 14-28 Mayıs seçimlerinde sandıkta yaşadıkları toplu hezimeti unuttular. 31 Mart gecesinden bu yana yaklaşık 4 yıl sonra yapılacak seçimler için şimdiden birbirleriyle kavgaya tutuştular. Ne millete ve şehirlerine hizmet gibi dertleri var ne de vatandaşa meydanlarda verdikleri sözleri yerine getirme gibi bir hassasiyetleri var."

"İSRAİL'İN HARLADIĞI ATEŞ SİZİ DE YAKACAK"

İsrail'in saldırılarına ilişkin de konuşan Erdoğan, İslam alemine seslendi. "Önlem almalıyız" dedi.

"El ele verip söndürmezsek bu yangın eninde sonunda size ulaşacak. İslam alemini de ekonomik ve ticari tedbirleri almaya çağırıyorum. İsrail'e karşı önlem almadığımız her gün bu kan deryası her gün büyüyecek. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin bertaraf edilmesinde AK Parti teşkilatlarına düşen kardeşlik hukukunu yükseltmektir. Her zamankinden daha fazla kenetleneceğiz. Durmak duraklamak mola rehavet yılgınlık yok. Gözlerimizi hedeflerimizden ayırmak yok. Mesuliyetimizin ağırlığının sizler de farkındasınız."

1kapakresim-kurtarildi.jpg

"EN GÜÇLÜ TEPKİYİ BİZ GÖSTERDİK"

İlk gün neyi savunuyorsa bugün de aynı değerleri savunuyoruz. Türkiye'de ne diyorsak BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz. Yalpalamadan, savrulmadan, kimseden korkmadan, kimsenin baskına boyun eğmeden mazlumun yanında zalimlerin karşısındayız. İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılar sonrasında en güçlü tepkiyi gösteren ülke biz olduk. İsrail'in hedefi bellidir. Batılı güçler ise bunların asıl niyetlerini bildikleri halde Holokost utangaçlığıyla Netanyahu ve katliam çetesine ses çıkarmamakta. Yıllardır bize özgürlüklerden bahsedenlerin Filistinli çocuklar için toplanan göstericilere nasıl davrandıklarını sizler de görüyorsunuz.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AİLESİYİZ"

"Beklentileri karşılamak noktasında son 23 yılda en ufak bir zaafiyet göstermedik, yine göstermeyeceğiz. 8. olağan kongremiz milletimizin partimizden beklentilerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Davamızın çilesini çekmiş emektarların tecrübelerini dışlamadan, yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz. Türkiye buluşmaları milletle kucaklaşma hamlemizin ilk adımıydı. Bunu 12 Ekim'de başlayacak kongrelerimizle birlikte tüm Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız bu hizmet kervanı aynı şekilde devam edecektir. Öfke diline asla izin vermeyecek, gönüller feth ederek yolumuzda ilerleyeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN