Özel'den Erdoğan'a 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı: İki elimizi birden kaldırmaya hazırız

Özel'den Erdoğan'a 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı: İki elimizi birden kaldırmaya hazırız

CHP lideri Özgür Özel artan kadın cinayetlerinin ardından "Kadınların arkasından devleti çektiniz" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden Meclis'ten geçmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Özel, "Biz iki elimizi birden kaldırmaya hazırız." dedi.

Türkiye'nin sadece 24 saat içinde yaşananlarla kanı dondu. Beyoğlu'nda suç makineleri sokak ortasında bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. Fatih'te Semih Çelik (19) isimli şahıs iki kadını vahşice katlettikten sonra Edirnekapı surlardan atlayarak intihar etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemde artışa geçen kadın cinayetlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyması için çağrıda bulundu.

'BİZ İKİ ELİMİZİ BİRDEN KALDIRMAYA HAZIRIZ'

Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Bir yanda öldürülen bir yanda tacize uğrayan kadınlar. Seçime giderken İstanbul Sözleşmesi'nden birtakım grupların oyunu almak için çıkıp kadın örgütlerinin dünya kadar itirazına, hatta AK Parti'deki bazı kadınların bile itirazına ve bizim bütün uyarılarımızı dinlemeden anayasaya aykırı, hukuksuz bir şekilde, bir kişinin imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar şimdi buna ne diyecek?

Sayın Erdoğan, biz hep beraber İstanbul Sözleşmesi'ne oy verdik, bir tanesi de benim. 'AK Parti döneminde yapılmış bir tane iyi iş var, nedir?' deseydiniz, İstanbul Sözleşmesi'nin İstanbul adıyla bağıtlanıp Meclisimizden oy birliğiyle geçmesi derdim. Bir nazar boncuğu vardı onu da bir seçim uğruna mahvettiniz. Ama görülen o ki seçim geçti halen bir özeleştiri yapmak yerine hatada ısrar ediyor, daha doğrusu bunu hata kabul etmiyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme, kadınları koruyan bir sözleşme.

O yüzden milletimize İstanbul Sözleşmesi'nden tek başına ve hukuksuzca, anayasaya aykırı olarak çıkan Erdoğan'ı şikayet ediyorum ve kendisine şu çağrıda bulunuyorum; o sözleşmenin yeniden Meclis'ten oy birliğiyle geçeceği bir zemini yaratmak sizin sorumluluğunuzda. Biz iki elimizi birden kaldırmaya hazırız.

'KADINLARIN ARKASINDA ARTIK DEVLET DURMUYOR'

Katiller, kadın düşmanları, şiddet uygulayanlar, 'zaten bunları koruyan güvendikleri şey ortadan kalktı bana bir şey olmaz' diye düşünüyorlar. Elbette kanun var ama yetersiz. Çünkü kadınların arkasından devleti çektiniz. Kadınların arkasında artık devlet durmuyor. Bu yüzden katillere karşı, zorbalara karşı daha savunmasızlar. Sayın Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi'ne önümüzdeki salı günü Meclis'te hep birlikte yeniden dönmeyi teklif ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN