İmamoğlu: Kadınlar güven içinde yaşayamaz hale getiriliyor

İmamoğlu: Kadınlar güven içinde yaşayamaz hale getiriliyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, dün işlenen akıl almaz cinayetlerin ardından açıklama yaptı. Cezasızlığa ve alınmayan önlemlere değinen İmamoğlu, kadınların güven içinde yaşayamaz, sokakta dahi yürüyemez hale geldiğini söyledi.

Türkiye neredeyse her gün kadın cinayeti haberleri almaya devam ediyor. Dün de İstanbul'un Fatih ve Eyüpsultan semtlerinde kan donduran cinayetler işlendi. Katil Semih Çelik, iki genç kadını katlettikten sonra intihar etti.

Toplumu dehşete düşüren olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımla yetkilileri gerekli adımları atmaya davet etti.

'KAYBEDİLEN HER DAKİKA KADINLARI VE ÇOCUKLARI TEHLİKEYE ATIYOR'

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Verilmeyen cezalar ve alınmayan hukuki önlemlerle her geçen gün kadınlar daha çok sokakta yürüyemez, evinde güven içinde yaşayamaz, hakkını arayamaz hale getiriliyor. Şiddet normalleştiriliyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek yaratılan ortam ve şiddetin karşısında alınması gereken önlemler için kaybedilen her dakika kadınların ve çocukların tehlike içinde olmasına sebep oluyor. Her bir insanın güven ve sağlık içinde yaşama hakkı sağlanmak zorundadır, bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN