Bu böreğin çıtırtısı sokağın başından duyuluyor! Fırından çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor... İşte patatesli çıtır börek tarifi

Bu böreğin çıtırtısı sokağın başından duyuluyor! Fırından çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor... İşte patatesli çıtır börek tarifi

Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle çıtır çıtır bir börek, sofralarda her zaman baş tacı olmuştur. Bugün sizlere, içi yumuşacık patates harcıyla dolu, dışı ise nar gibi kızarmış patatesli çıtır börek tarifini paylaşıyoruz.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan börek, her sofranın baş tacıdır. Özellikle çay saatlerinde ve kahvaltılarda tercih edilen bu lezzet, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık iç harcı ile damakları şenlendiriyor. İşte adım adım patatesli çıtır börek tarifi...

MALZEMELER

4 adet yufka

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

4 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta

patatesliborek-1.webp

YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  • Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
  • İç harcını soğumaya bırakın.
  • Sıvı yağ, sirke ve unu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
  • Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
  • Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
  • 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
  • Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN