MEB talimatı verdi: Öğretmenler için yeni karar

MEB talimatı verdi: Öğretmenler için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve eğitim kalitesini artırmak amacıyla kapsamlı bir denetim süreci başlatma kararı aldı.

Bu yeni düzenleme çerçevesinde, okul müdürleri öğretmenlerin derslerine katılarak performanslarını değerlendirecek. Daha önce kısıtlı bir şekilde uygulanan denetimler, bu yeni sistemle birlikte daha sistematik bir hale getirilecek.

img-3297.jpeg

Öğretmenlerin ders performansları, belirlenen kriterler doğrultusunda puanlanacak ve bu puanlar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletilecek. Denetim sonuçlarına göre bazı öğretmenler için müfettişler görevlendirilecek. Müfettişlerin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda, öğretmenler mesleki gelişim akademisine yönlendirilerek, ihtiyaç duydukları alanlarda destek alacaklar. Eğitim sürecinin sonunda, öğretmenler tekrar değerlendirilecek ve eksiklikleri tespit edilenler görevlerine geri dönecek.

Bu denetim sürecinin ana hedefi, öğretmenlerin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek mesleki gelişimlerini desteklemek ve böylece eğitim sisteminin genel kalitesini artırmaktır. Öğretmenlerin güçlü yönlerini daha da geliştirmek ve zayıf yönlerini iyileştirmek için gerekli adımlar atılacak, böylece eğitimdeki başarı seviyesinin yükseltilmesi amaçlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN