Yemeklerin içine domates katanlar dikkat! Yıllarca sağlığımızla oynamışız, zararını duyanların eli gitmeyecek

Yemeklerin içine domates katanlar dikkat! Yıllarca sağlığımızla oynamışız, zararını duyanların eli gitmeyecek

Yemeklerin içerisine domates katanlar dikkat! Yıllarca sağlığımızla oynamışız da haberimiz yokmuş! Zararını duyanların eli gitmeyecek...

Domates, yemeklerin vazgeçilmez malzemesi ve sade tüketildiğinde de oldukça popüler bir besindir. Ancak, sağlığa olan faydalarının yanı sıra bazı durumlarda yan etkilere de yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Özellikle bazı kronik hastalıklarla mücadele eden kişilerin domates tüketirken dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

DOMATES BÖBREK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEBİLİR

Böbreklerimiz neden hastalanır? Düzenli olarak kan basıncı ölçümünüzü yaptırın, çünkü... - Sağlık Haberleri

Birçok yemeğin ana malzemesi olan domates, içerdiği likopen sayesinde kansere karşı koruyucu etkiler sunarken, aynı zamanda kalp ve damar sağlığına da fayda sağlar. Fakat bu faydalara rağmen, böbrek hastaları için risk oluşturabilir. Uzmanlar, domatesin oksalat içeriği nedeniyle böbrek hastalıklarını tetikleyebileceğini ve bu durumdaki bireylerin domates tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

KİMLER DOMATES TÜKETMEMELİ?

Sofranın kralı' domates tarlada 3, İstanbul'da 8 lira - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Beslenme uzmanları, özellikle böbrek hastalığı olan bireylerin ve kronik sindirim sistemi sorunları yaşayanların domates tüketiminde dikkatli olmalarını öneriyor. Sabah saatlerinde domates yemek, bu kişilerde rahatsızlık belirtilerini şiddetlendirebilir. Ayrıca, ketçap ve domates bazlı soslar gibi ürünlerdeki yüksek yağ oranı, obezite riskini artırabilir.

Domatesin faydaları geniş bir kitle tarafından bilinse de, bazı durumlarda sağlık problemlerine yol açabileceği göz önünde bulundurulmalı. Özellikle kronik rahatsızlıkları olan bireylerin, diyet programlarına domates eklerken doktorlarına danışmaları gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN