İngiltere'de sağlık skandalı: Neşter yerine İsviçre çakısıyla ameliyat yaptı

İngiltere'de sağlık skandalı: Neşter yerine İsviçre çakısıyla ameliyat yaptı

İngiltere'de bir cerrah, ameliyat esnasında steril neşter bulamadığını öne sürerek hastanın göğsünü açmak için İsviçre çakısı kullandı. Olay kamuoyunda infial yaratırken aynı cerrahın son 2 ay içinde düşük riskli 3 ameliyat gerçekleştirdiği ancak hastaların üçünün de kısa süre içinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

İngiltere'de sağlık skandalı yaşandı. BBC'nin haberine göre; Aralık 2023'te bir cerrah, ameliyat esnasında steril bir neşter bulamadığını gerekçe göstererek bir hastanın göğsünü açmak için İsviçre çakısı kullandı. Olay, tıbbi etik ve güvenlik standartları açısından ciddi soru işaretleri doğurdu.

HASTALAR BİR BİR ÖLDÜ

İsviçre çakısı kullanan bu cerrah, son iki ay içinde düşük riskli üç ameliyat gerçekleştirdi. Ancak bu ameliyatlardan sonra üç hasta da kısa süre içerisinde hayatını kaybetti. Durum, cerrahın daha önceki uygulamalarını da şüphe altına aldı.

MESLEKTAŞLARI 'DAVRANIŞLARI ŞÜPHELİ' DEDİ

Cerrah ile aynı ameliyatta bulunan meslektaşlarının, cerrahın davranışının "şüpheli" olduğunu ve neşter bulamamasına "çok şaşırdıklarını" söylediklerini bildirdi.

Olayın ardından İngiliz polisinin, hastaneyle ilgili toplamda 105 ayrı klinik ihmal vakasını içeren geniş çaplı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN