Gül çiftine diplomatik ayıp

Gül çiftine diplomatik ayıp

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi ile birlikte diplomatik kurallara uygun olmayan şekilde aranmalarına ilişkin KARAR'a açıklama yaptı.

SEMA KIZILARSLAN

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için eşi Hayrünnisa Gül ile İngiltere’ye gitti. 13 Eylül’de ülkeden çıkış yapan çiftten Hayrünnisa Gül, diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde arandı. Uçağa binerken çantasında bulunan ve içerisinde dolar, euro ile sterlin olan üç zarfın yerinde olmadığını fark eden Gül, durumu İngiltere ve Türk Büyükelçiliği’ne iletti. Olaya ilişkin detayları KARAR’a anlatan Abdullah Gül’ün danışmanı Birol Afşar “Olay, medyada abartılı ve yanlış şekilde yansıtıldı. Bazı internet sitelerinde ‘Polis çantayı çaldı’ gibi spekülasyonlar yapıldı. Süreç takip ediliyor ama şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı” dedi. Oxford İslam Araştırmaları Merkezi ziyaretinin Kraliyet tarafından fonlandığı iddialarını yalanlayan Afşar “Sayın Abdullah Gül, yönetim kurulu üyesi olarak bu toplantıya yıllardır katılıyor ve masrafları kendisi karşılıyor” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN