Hataylılar irmik tatlısını böyle yapıyor: Asla dağılmıyor, çok hafif

Hataylılar irmik tatlısını böyle yapıyor: Asla dağılmıyor, çok hafif

Hatay Usulü İrmik Tatlısı Tarifi: Hem kolay hem dağılmıyor

Hatay mutfağının zengin tatlılarından biri olan irmik tatlısı, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. İşte bu eşsiz tatlıyı evde kolayca yapabilmeniz için gerekli tarif:

Malzemeler:

• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 50 gram tereyağı
• 1 paket vanilin
• Üzeri için dövülmüş Antep fıstığı veya ceviz

Yapılışı:

1. Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Eriyen tereyağına irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiği altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
2. Ayrı bir kapta, su ve sütü karıştırın. Şeker ve vanilini de ekleyip iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
3. Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığınız sütlü karışımı yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olun, karışım sıçrayabilir.
4. Karışımı ekledikten sonra, sürekli karıştırarak irmiğin sıvıyı çekmesini sağlayın. Karışım koyulaşıp kıvam aldığında ocaktan alın.
5. Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirin. Ardından uygun bir servis kabına dökün ve üzerini düzleştirin.
6. İrmik tatlısı soğuduktan sonra üzerini dövülmüş Antep fıstığı veya cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu lezzetli Hatay usulü irmik tatlısı, hem pratik yapımı hem de enfes tadıyla misafirlerinize harika bir ikram olacaktır. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN