Endonezya'da heyelan: 11 kişi öldü

Endonezya'da heyelan: 11 kişi öldü

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda sağanak yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Bone Bolango bölgesinde yasa dışı işletilen altın madeninde çalışan 35 işçi toprak altında kaldı. Yapılan açıklamaya göre, arama kurtarma ekipleri, 11 kişinin cesedine ulaştı, 5 kişi ise yaralı olarak kurtardı.

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda 11 madenci hayatını kaybetti.

Gorontalo Arama ve Kurtarma Ajansı Sözcüsü Afifuddin Ilahude, sağanak yağışların Sulawesi Adası'nda heyelana yol açtığını belirtti. Ilahude, Bone Bolango bölgesinde yasa dışı işletilen altın madeninde çalışan 35 işçinin toprak altında kaldığını ifade etti.

Olayın ardından bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini söyleyen Ilahude, ekiplerin 11 kişinin cansız bedenine ulaştığını aktardı. Hava koşullarının olumsuz etkileri nedeniyle çalışmaların zorlaştığını belirten Ilahude, şu ana kadar 5 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve 19 kişinin hala toprak altında olduğunu söyledi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari ise 6 Temmuz'dan bu yana bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurların, Bone Bolango'daki beş köyde 3 metre yüksekliğe ulaşan sellere yol açtığını ve yaklaşık 300 ev ile 1000'den fazla kişinin bu durumdan etkilendiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN