İstanbul'un bir çilesi daha bitiyor! Üst geçitlere şikayet yağıyordu, o ilçeye güzel haber verildi

İstanbul'un bir çilesi daha bitiyor! Üst geçitlere şikayet yağıyordu, o ilçeye güzel haber verildi

İstanbul’un bir çilesi daha bitiyor. Üst geçitlerde yaşanan yoğunluk vatandaşı canından bezdirirken, harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üst geçit yenileme çalışmalarına başladı işte. İşte detaylar…

İstanbullunun sesine kulak veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenibosna üst geçitlerini yenileyerek genişletme çalışmalarına başladı. Metrobüs yolunda beyaz yol uygulamasına da devam eden İBB, aynı zamanda Haliç Köprüsü’nde de asfalt çalışması yürütüyor. İşte detaylar…

DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU YOLCULUK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nüfus yoğunluğunun oldukça fazla olduğu İstanbul’da vatandaşların daha güvenli ve konforlu yolculuk yapmasını sağlamak için yol yenileme çalışmalarına devam ederken üst geçitleri de depreme dayanıklı hale getiriyor.

Bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte çalışmalarına başlayan İBB, 6 Temmuz itibariyle metrobüste beyaz yol çalışmasına start veriyor. Belediye bu çalışmalar kapsamında Yenibosna-Küçükçekmece durağı arasını yenileyerek vatandaşın daha güvenli ve konforlu yolculuk yapmasını sağlayacak.

yenibosna-metrobus-ust-gecidi-yenileniyor.jpg

Şuan teknik ömrünü tamamlayan Yenibosna yaya üst geçidi yapılan çalışmalar kapsamında yenilenerek depreme daha dayanıklı hale getirilirken aynı zamanda da genişletilerek yayaların daha kolay geçiş yapması sağlanacak.

Yenibosna durağında mevcut 2 köprü olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, “Yenibosna durağında 2 adet köprümüz var. Bunlardan sadece bir köprümüz metrobüs durağına vatandaşlarımızı indirebiliyor. Diğer köprümüz ise sadece 2 yakayı bir araya getirmek için kullanılıyor. Bu köprülerimiz şuanda 2 – 2.5 metre genişliğinde. Sabah özellikle yoğun saatlerde artık sıkışmalar yaşanmakta. Bu yüzden bu köprülerden biri 8 metre biri de 10 metre genişliğinde olacak şekilde yenilenecek. Ayrıca metrobüs durağı 150-160 metrelere çıkan, aynı durağa da iki köprüden iniş sağlayan hattımız ve yeni bir durağımız olmuş olacak.

yenibosna-metrobus-ust-gecidi-yenileniyor.jpg

2 köprünün de tamamlanması neredeyse 8 aylık bir periyod fakat bizim birinci köprüyü yaparak bunu konforlu hale getirmemiz yaklaşık 75-80 günlük bir süreyi alacak ve bu süre sonunda birinci köprüdeki çalışmalar tamamlanacak. İlk köprüyü yapacağız ve ondan sonra mevcuttaki köprüyü yıkacağız. Yani biz burada hiçbir şekilde vatandaşımızın geçişini ve durağını kapatmadan bu çalışmayı tamamlamış olacağız.” İfadelerini kullandı.

BİR BAŞKA YENİLİK DE HALİÇ KÖPRÜSÜ’NDE

Yenibosna metrobüs durağı yaya üst geçidinde çalışmalara başlayacak olan İBB aynı zamanda Haliç Köprüsü’nde de yaklaşık 5 gün sürecek bir çalışma başlatacak. Bu çalışmayla ilgili de bilgi veren Alpay, şunları söyledi:

yenibosna-metrobus-ust-gecidi-yenileniyor-1.jpg

“Haliç Köprüsü üzerindeki metrobüs yolu üzerinde 5 gün sürecek bir çalışmamız olacak. Beyaz yolu teknik olarak yapma şansımız yok çünkü ağırlık olarak bazı kaygılarımız var. Bu yüzden orayı asfalt geçmek zorundayız. 8 Temmuz günü de Haliç Köprüsü’nü trafiğe açmış olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN