Yerin metrelerce derinliğinde… Gören Pamukkale zannediyor! Yazın serinlemek isteyen soluğu burada alıyor

Yerin metrelerce derinliğinde…  Gören Pamukkale zannediyor! Yazın serinlemek isteyen soluğu burada alıyor

Denizli denildiğinde akla ilk gelen yer Pamukkale olurken UNESCO dünya mirası listesinde yer alan bu güzellik herkesin dikkatinden kaçıyor. Pamukkale'nin yer altındaki izi olarak bilinen Kaklık Mağarası, yeni turizm cazibesi haline dönüştü. Yerli ve yabancı pek çok turistin dikkatinde yer alan mağara binlerce kişiyi ağırlıyor.

GEKA'nın desteğiyle alternatif turizm için cazibe noktası haline dönüşen Kaklık Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin dikkatinde yer alıyor. Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan ve yer altındaki Pamukkale olarak adlandırılan Kaklık Mağarası, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından verilen proje desteği ile birlikte turizm rotası haline dönüştürüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, 2020 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında Honaz Belediyesi'ne Kaklık Mağarası'nın alt yapı ve üst yapı olanaklarının iyileştirilmesi için proje desteği verdi.

YER ALTINDAKİ GİZLİ PAMUKKALE

Alternatif turizm alanlarının katma değerinin ve potansiyelinin canlandırılması projesine verilen destek ile birlikte travertenler termal su havuzları atmosferleri ile yer altındaki Pamukkale olarak adlandırılmaktadır. Honaz ilçesinde bulunan Kaklık Mağarası altyapı ve üst yapı olanaklarının iyileştirilmesi ile birlikte ziyaretçi sayısını %10 artırdı. Çevre düzenlemesi yapılırken altyapı olanakları iyileştirilmeye devam eden mağarada peyzaj çalışmaları ile birlikte havuz, kafeterya, çocuk oyun alanı, yöresel ürün standı gibi hizmetlere de yer veriliyor. Yerel yaşam, yöresel ve kültürel ögelerin turizme entegre edilmesi ile alternatif turizm destinasyonu olan mağarada ziyaretçilerin uğrak noktası haline dönüşüyor.

Kaklık Mağarası nerede? Kaklık Mağarası 2023 giriş ücreti ne kadar? Kaklık Mağarası'na nasıl gidilir?

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan ve Honaz ilçesine bağlı bulunan Kaklık Mahallesi'nde yer alan mağara, sarkıtları ve dikitleri ile dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan ve Pamukkale'nin yer altındaki benzeri olarak bilinen traverten basamaklarıyla eşsiz güzelliği içerisinde barındıran Kaklık Mağarası, “Küçük Pamukkale” veya “Mağara Pamukkale” olarak adlandırılıyor. Kükürt kokulu suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenirken sürekli damlayan duvarlarda sık bir yosun ve küçük yapraklı sarmaşık türleri de göreceksiniz. Aydınlanmaya bağlı olarak gün içerisinde yeşilin değişik tonlarını görebileceğiniz bu mağarada doğal güzelliklerin tadına varacaksınız.

Kaklık Mağarası Nerededir? Kaklık Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)

YERALTININ EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Denizli'de yer alan mağarayı ilk kez ziyarete gelen Erol Akarsu, “İzmir'den geliyorum. Gelirken tereddütteydim. Yani böyle bir yer beklemiyordum. İnternetten de araştırdım, böyle bir yer olduğunu duyuyorduk. Ama canlı olarak gördüğümde çok harika bir yer. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Çok yoğunluk var. Olağanüstü bir yer. Dağın eteğinde değil de düz bir arazide olması çok güzel. Girdiğim anda da böyle bir yer beklemiyordum. Olağanüstü bir yer. İlk defa giriyorum, herkese tavsiye ederim” sözlerini dile getirdi.

kaklik-magarasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN