İtfaiye personelinin yetenekleri güçleniyor

İtfaiye personelinin yetenekleri güçleniyor

Giresun Belediyesi, her an oluşabilecek afet ve olaylara karşı kendisini hazır tutuyor.Giresun Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangın ve kurtarma operasyonlarına daha etkin bir şekilde müdahale edebilmek için özel eğitimler alıyor.

Son olarak, itfaiye personeline Giresun Kalesi’nde ip ile erişim teknikleri konusunda iniş çıkış, üçe bir tahliye, hava hattı kurulumu ve yaralı tahliyesi konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Eğitimler, itfaiye personelinin binaların dış cephesine veya zor erişim noktalarına güvenli bir şekilde ulaşabilmesini sağlayacak temel teknikleri kapsadı.

Bu tür eğitimlerin, itfaiye personelinin profesyonel yeteneklerini sürekli olarak güçlendirmesine ve yangın kurtarma operasyonlarında daha etkin bir performans sergilemelerine yardımcı olduğu bildirildi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse yaptığı açıklamada, “Bu eğitimlerdeki amacımız, ekiplerimizin yangın ve kurtarma operasyonlarında her türlü zorluğa karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak. Bu eğitimler, personelimizin teknik becerilerini güçlendirerek şehrimizin güvenliğine daha etkin bir katkıda bulunmalarını sağlayacak. Eğitimlerimiz periyodik olarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN