Türkler bir tane bulamazken, Ruslar bizden kapıyor! Türkiye'nin aradığı işçiler Rusya'dan çıktı

Türkler bir tane bulamazken, Ruslar bizden kapıyor! Türkiye'nin aradığı işçiler Rusya'dan çıktı

Türkiye’de inşaat sektöründe yaşanan işçi krizi son aylarda gündemden düşmezken, Türkiye’nin aradığı işçiler Rusya’dan çıktı. Meğer Rusya işçi açığını Türklerle kapatıyormuş. İşte detaylar…

Rusya’da inşaat sektörü, Orta Asya’lı göçmen sayısının düşmesiyle beraber iş gücü açığını kapatmak için başka ülkelerden işçi aramaya başladı.

İNŞAAT YOĞUNLU İŞÇİ İHTİYACINI ARTIRDI

Kommersant Gazetesi, Rusya’daki inşaat şirketlerinin son zamanlarda Türkiye ile Dubai’den çok fazla işçi aldığını yazdı. Gazetenin görüştüğü EasyHome Russia yöneticisi Denis Kryuçkov, özellikle Kırım ile Krasnodar bölgesi gibi inşaat yoğunluğunun çok olduğu yerlerde işçi ihtiyacının çok fazla olduğunu aktardı.

ruslar-turkiyeden-insaat-iscisi-aliyor.jpg

Kur farkı nedeniyle Orta Asya ülkelerinden göçmenler için Rusya son zamanda cazibesini yitirirken, Kırım ile Krasnodar’da işçi ücretleri geçen yıla göre neredeyse %60 artmış durumda.

Tacik göçmenler yerine Belarus, Kazakistan, Güneydoğu Asya ülkeleri ve Hindistan’dan da göçmenler Rusya’ya gelmeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN