Asgari ücret zammında son nokta! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücretle zam geliyor mu?

Asgari ücret zammında son nokta! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücretle zam geliyor mu?

Asgari ücrette ara zam tartışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan noktayı koydu. Milyonlarca çalışanın beklediği zam hakkında kesin sonuç geldi. Peki, asgari ücrete zam geliyor mu? İşte tüm detaylar...

Asgari ücrette ara zam konuşmalarının ardından beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Uçaktayken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, enflasyon oranlarıyla beraber ara zam konusunu değerlendirdi. Peki, ara zam gelecek mi?

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI NOKTALANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıklayarak, 6 aylık enflasyon verilerini de paylaştı. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı da ortaya çıktı. Emekli ve memura zam gelirken asgari ücretli çalışanlar gündemde yerini aldı.

esnafa-yeni-destek-aciklandi-aylik-tiz8-cover.webp

EN BÜYÜK SORUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu işaret ederek, enflasyondaki düşüşün yeni başladığını öne sürdü. Düşüşün hızla devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Başlangıçta program yok dediler, sonra bu program çalışmaz dediler, sonra para geliyor ama bu sıcak para dediler. Sürekli bir kulp, bir hata üzerinde yoğunlaşıyorlar. Tabii ki sorunlarımız var ama bu sorunları çözecek güçlü bir siyasi irade var. En büyük sorunumuz hayat pahalılığı. En adaletsiz vergi enflasyon." ifadelerini kullandı.

47716.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE İEN İYİ İYİLİK

Asgari ücret zammı hakkında konuşan Erdoğan, konuşmasında büyük bir iyiliği duyurdu. Dar gelirli, emekli ve asgari ücretli vatandaşlara en büyük iyilik olarak enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye düşürmek olduğunu söyledi. Erdoğan açıklamalarına, "Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek. İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz." sözleriyle devam ederek bitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN