Ucuza almasınlar diye stoklamışlar: Vatandaş zam geldi diye taneyle alıyordu, tonlarcasını istif yapmışlar!

Ucuza almasınlar diye stoklamışlar: Vatandaş zam geldi diye taneyle alıyordu, tonlarcasını istif yapmışlar!

Ucuza alamasınlar diye depoya tonlarcasını stoklamışlar! Vatandaşlar ise zam geldi diye taneyle alıyordu! Tonlarcası depoda istiflenmiş...

Mersin'de son zamanlarda limon fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı denetimler başlattı. Bu denetimler sonucunda, Hal Kayıt Sistemi'ne (HKS) bildirilmeyen 380 ton limonun iki farklı depoda saklandığı ortaya çıktı.

DENETİMLER SÜRÜYOR

limon-3.webp

DHA'nın haberine göre, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, limon fiyatlarındaki yükselişi araştırmak amacıyla Mersin merkez ve ilçelerinde soğuk hava depolarını denetliyor. Erdemli ilçesindeki iki depoda yapılan incelemelerde, HKS'ye kayıtlı olmayan 380 ton limon tespit edildi.

3 KİŞİYE TUTANAK TUTULDU

limon-3-001.jpg

Denetimler sırasında Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri de görev aldı. Bu incelemeler sonucunda, kayıt dışı limonların sahipleri olan 3 kişi hakkında tutanak tutuldu. Ekiplerin, limon fiyatlarındaki artışa yönelik denetimleri aralıksız devam ediyor.

HAZİRAN AYINDA FİYATI EN FAZLA ARTAN ÜRÜN: LİMON

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haziran ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Listede, haziran ayında fiyatı yüzde 56,64 oranında artan limon birinci sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN