ATM'lere 81 ilde güncelleme! Yeni işlem menüsü geldi: Bunu yapanların kartını ATM yutacak

ATM'lere 81 ilde güncelleme! Yeni işlem menüsü geldi: Bunu yapanların kartını ATM yutacak

Banka ya da kredi kartı kullanan birçok kişi hayatında bir kere de olsa kartını bankaların ATM’sine kaptırmıştı. Birçok nedenden dolayı meydana gelen bu durum kişileri zor duruma sokabiliyor. Şimdi ise ATM’lere 81 ilde geçerli yeni bir güncelleme geldi. Yeni işlem menüsünde bu işlemi yapanlar kartını ATM’ye kaptırabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bankalar geçtiğimiz günlerde bankamatiklerden yani ATM’lerden çekilen para çekme limitini artırdı. Şimdi ise ATM işlemleri ile alakalı güvenlik protokolüne ilişkin değişiklikler yapıldı. ATM’lere Yapılan yeni güncellemeler içerisinde bazı durumlarda kartları yutma özelliği getirildi. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevcut EFT, havale ve FAST sistemlerine ek olarak yeni bir işlem menüsü tanıttı.

yeni-proje-17.jpg

TÜM TÜRKİYE’DE YENİ ATM GÜNCELLEMESİ

Yeni güncelleme ile beraber bankalar FAST entegrasyonunu içeren talep ödeme katmanı hizmetlerine müşterilerine sundu. Bu kapsamda IBAN kullanılarak gerçekleştirilen EFT ve Havale işlemlerin bir alternatif daha eklendi. Söz konusu bu yenilik alacaklılara ödeme işlemlerini başlatma yetkisi tanıyor. Bu sayede herhangi bir kişi başka bir kişiye anında ödeme talebi gönderebilecek. Bu özelliklerle beraber finansal ilişkiler daha etkin bir şekilde yönetilebilecek ve havale işlemleri daha hızlı yapılacak.

yeni-proje-18.jpg

ATM’LER BUNU YAPANLARIN KARTINI YUTACAK

Aşağıdaki durumlardan herhangi biri gerçekleştiğinde ATM, kartınızı anında yutabilir:

  • Şifrenin üç kez yanlış girilmesi
  • Kartın borç nedeniyle banka tarafından iptal edilmesi
  • Kartın son kullanma tarihinin geçmesi
  • ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi
  • Kart için kayıp veya çalıntı ihbarında bulunulması

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN