Kullanılmış yağları atmayan parasını cebine koyuyor! Belediyeden büyük kampanya: Litre başına para ödüyor

Kullanılmış yağları atmayan parasını cebine koyuyor! Belediyeden büyük kampanya: Litre başına para ödüyor

Kullanılmış yağların çevreye verdiği zararın önüne geçebilmek için yeni çalışmalar yürütülürken o belediye büyük bir kampanya başlattı. Kullanılmış yağları atmayıp götürenler karşılığında para alıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

2019 yılında bitkisel atık yağları Çevreci Komşu Kart kapsamında evlerden toplamaya başlayan Muratpaşa Belediyesi, bu yılın ocak-haziran döneminde 9 bin 545 litre bitkisel atık yağ geri dönüştürdü. Yapılan proje kapsamında hem doğaya verilen zarar en aza indirgendi hem de vatandaşlar bu çalışma için teşvik edildi.

yeni-proje-15.jpg

15 LİRA GERİ ÖDEME YAPIYORLAR

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Çevreci Komşu Kart kapsamında fındık, zeytin, ayçiçeği, pamuk ve soya gibi yağlık bitki tohumlarından üretilen yağın litresi için vatandaşlara 15 lira ödeme yapılıyor. Yani atık yağını getirenler litre başına 15 lira para alıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da teşvik ediliyor. Bu kapsamla bu yılın ilk altı ayında toplamda 9 bin 545 litre bitkisel atık yağ evlerden toplandı. İlçe sakinleri götürdükleri atık yağlardan totalde 181 bin 365 lira kazandı.

yeni-proje-16.jpg

TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINDA KULLANILIYOR

Çevreci Komşu Kart, para kart özelliği taşıyor. Öte yandan Türkiye’nin her noktasında kullanılabilen söz konusu bu kart kredi kartı POS cihazı olan tüm işyerlerinde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra online alışveriş ve diğer ödemelerde de kullanılabilirken bankamatikler aracılığı ile biriken para nakit olarak da çekilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN