Sergen Yalçın'dan tepki toplayan açıklama! Tarihe geçen Montella'ya sert sözlerle yüklendi: 'Başarılı olduğunu düşünmüyorum...'

Sergen Yalçın'dan tepki toplayan açıklama! Tarihe geçen Montella'ya sert sözlerle yüklendi: 'Başarılı olduğunu düşünmüyorum...'

Antalyaspor'da 1,22 puan ortalaması yakalayarak hayal kırıklığı yaratan Sergen Yalçın, Avrupa Şampiyonası'na çeyrek finalde veda eden A Milli Takım'ın başarısız bir turnuva geçirdiğini öne sürerek herkesi şaşırtan açıklamalara imza attı.

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde başarılı sonuçlara imza atan A Milli Takım, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Montella yönetimindeki Türkiye, turnuvayı 3 galibiyet ile tamamlayarak tarihi bir derece elde ederken Sergen Yalçın, İtalyan teknik adamı sert şekilde eleştirerek tepki toplayan açıklamalara imza attı.

Son olarak Antalyaspor'da görev alarak 1,22 puan ortalaması yakalayan Sergen Yalçın, Kafa Sports Youtube kanalında Türkiye- Hollanda karşılaşmasını değerlendiren Sergen Yalçın, A Milli Takım'ın başarısız bir turnuva geçirdiğini öne sürdü.

A Milli Takım'ın 'başarısız' bir turnuva geçirdiğine öne sürerek herkesi şaşırtan bir değerlendirmede bulunan Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Teknik direktör biraz cesaretli olur. Risk alır kenarda. Çocuklara helal olsun ama dakika 80 olmuş orta saha alıyoruz. Bu jenerasyon çok iyi bir jenerasyon. Ama bu jenerasyonla korkak futbol oynayamazsın.

Niye bu kadar savunma yapıyoruz. 1-0'ken alsana çocukları oyuna. Rakip kaleye gitmiyoruz. Tesadüfen gol bulmaya çalışıyoruz. Çocukları kullanamıyoruz. Birinci bölgede 11 kişi ile bekliyoruz. İleriye atıyoruz geri geliyor. Yoruluyor çocuklar. Sürekli aynı kadro. Rakibe biraz korku sal. Kerem'i ve çoğu oyuncumuzu kullanamadık. Türk Milli Takımı bu kadar savunma yapamaz.

Tamam oyuncular oynar ama bu birazda teknik direktör ile alakalı. Oyuncuya ne verirsen onu oynar. Çünkü bu takım bunun daha iyisini oynar. Yapamıyor. Adam alışmış sürekli savunma yapmaya. Köy takımı gibi sürekli savunma yapıyoruz. Risk alıp cesaretli davranamıyor.

TÜRK MİLLİ TAKIMI BU KADAR MAHKUM OYNAYAMAZ

80'den sonra kendi defosunu ortaya çıkardı. Hollanda teknik direktörü nasıl 45'de hemen müdahale etti. Çeyrek finale çıktık. Tamam ama ben bu oyunu kabul edemem. Türk Milli Takımı bu kadar mahkum oynayamaz. Net söylüyorum bunu. Kim ne derse desin fark etmez yani.

Avusturya maçını da bu maçı da izlerken sinirleniyorum. Seyretmek istemiyorum. Çünkü hoşuma gitmiyor. Adamlar sürekli bize hücum yapıyor. Biz 11 kişiyle savunma yapıyoruz. Sence başarılı mıyız? Zaten gruptan çıkıyorsun. Bir tane maç oynuyorsun. Çıktığın gruptan çıkmama ihtimalin yok. Oynadığın takım Avusturya. Bizden daha güçlü bir takım değildi.

3 TANE OYUNCU SAYAMAZSIN

89'da Semih'i oyuna alıyorsun. 80'de alsana. Brezilya ile Arjantin ile oynamıyoruz. Oynadığın takım Hollanda. 3 tane oyuncusunu sayamazsın. Oyuncuların hiçbirini tanımıyoruz.

Teknik direktörümüz çeyrek final oynadı. Doğan olarak 'başarılıyım' havası çizecek. Ben çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Başarılı olduğumuzu hiç düşünmüyorum. Oyunsal anlamda hele hiç başarılı olduğumuzu düşünmüyoruz. Oyun olarak sıfırız. Avusturya'nın kalesine gitmedik. Ben bu oyun anlayışını kabul edemem. Ben kabul etmiyorum. Takımın başında sağlam bir teknik direktör olsaydı yarı final hatta final bile oynayabilirdik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN