Sahte altını anlamak için kuyumcu olmaya gerek yok! Bu yöntemi deneyen sahte altını sesinden bile tanıyor

Son zamanlarda sahte altın uyarıları peş peşe gelirken uzmanlar gerçek ve sahte ayrımını da tek tek anlatıyor. Sahte altını anlamak için kuyumcu olmaya gerek yok. Yalnızca ufak iki tüyo ile gerçek ve sahte altına kolaylıkla anlayabilirsiniz. İşte sahte altın anlamanın kolay yolu…

Son zamanlarda kuyumculardan alınan altınların bile sahte çıkması gündemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Uzmanlar tanıdık ve bilindik kuyumcuların tercih edilmesi gerektiğini belirtirken gerçek ve sahte altına anlamanın kolay yollarını da anlatıyor. Sahte altını anlamak için uygulanabilecek 2 önemli tüyo işin uzmanından geldi. Elinizdeki tüm altınları bu yöntemle kontrol edin. İşte sahte altın anlamanın kolay yolu…

SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Elinizde bulunan altınların gerçek olup olmadığı konusunda tereddütleriniz varsa bu yöntem ile bütün altınları test edebilirsiniz. Altınların sahte olup olmadığını anlamanın kolay yolları belli oldu. Elinizde bulunan çeyrek altınların sahte olup olmadığını anlamanın kolay yolunu anlatan bir kuyumcu öncelikle gramajına bakılması gerektiğini söyledi.

SAHTE ÇEYREK ALTIN NASIL ANLAŞILIR????

Gerçek çeyrek altının 1.81 gram olması gerektiğini belirten kuyumcu sahte altınların 1 gram çıktığını belirtti. Bunun yanı sıra sahte ve gerçek çeyrek altınları ayırt etmek için altınların sesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten kuyumcu sahte altınları madeni bozuk para gibi daha tiz bir sese sahip olduğunu belirtirken gerçek altının daha tok ve sert bir sese sahip olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN