Ekmeğin bu kısımlarını sakın yemeyin! Zararını fırıncılar bile bilmiyor, adeta mideyi bitiriyor

Ekmeğin bu kısımlarını sakın yemeyin! Zararını fırıncılar bile bilmiyor, adeta mideyi bitiriyor

Sessiz olun sakın ekmeği bu şekilde tüketmeyin. Ekmeğin bu zararı Fırıncılar tarafından bile bilinmiyor adeta mideyi öldürüyor. Her evde bulunan ekmeklerin en sağlıklısı bu şekilde bulunuyor.

Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan ekmek herkesin evinde bulunan en önemli ürünler arasında yer alıyor. Ekmeğin yanık kısmının kanserojen madde içerdiği belirtirken zararları ve yararları da tek tek sıralanıyor. Peki, ekmeğin en zararlı kısmı neresidir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Sürekli yanık ekmek kokusu alıyorsanız bu ölümcül hastalığa dikkat

1. YANIK KABUK

Ekmek tüketirken en dikkat edilmesi gereken bölge ekmeğin kabuk kısmıdır. Ekmeğin yanık kısımlarında akrilamid adı verilen bir kimyasal oluşmaktadır. Bu kimyasal yüksek sıcaklıklarda pişirilen gıdalarda doğal olarak meydana gelirken potansiyel olarak kanserojen madde üretmektedir. Özellikle ekmek kabuğunun fazla kızartılması bu maddenin artışına neden oluyor.

Küflü ekmek yemek tehlikeli mi? - Galeri - Yeni Asır

2. KÜFLÜ BÖLÜMLER

Raf ömrü kısa ürünler arasında yer alan ekmek kısa süre içerisinde küflenen küflenmektedir. Küflü ekli ekmekleri tüketmek çeşitli sağlık sorunlarına neden olurken küflerin ürettiği mikotoksinler, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Bu doğrultuda ciddi mide sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Beyaz ekmek kalp sağlığını nasıl olumsuz etkiliyor? | Prof. Dr. Mustafa ÖZDOĞAN

3. BEYAZ EKMEK

Yüksek oranda rafine edilmiş un içeren beyaz ekmek besin değeri açısından oldukça zayıftır. Lif Birgül vitamin ve mineral bakımından fakir olan beyaz ekmek kan şekerinde ani yükselişlere neden olurken obezite ve diyabet gibi sorunların başında da yer alıyor.

Ekmek tüketmek isteyen kişilerin daha sağlıklı alternatifleri tercih ederken yanık ve küf gibi olaylardan da uzak durması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN