Kasiyer Merve Acar cinayetinde katil zanlısının annesinin sözleri kan dondurdu: İyi ki yapmışlar, ellerine sağlık

Denizli'de geçen yıl iki kuzen arasında çıkan kavgada kuzenlerden birinin saklandığı marketin kasiyeri olan Merve Acar'ın pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken katil zanlısının annesi duruşma salonundan çıkınca, "İyi ki yapmışlar ellerine kollarına sağlık" diye bağırdı.

Denizli'nin Kayhan Mahallesi'nde 20 Ağustos 2023'te yaşanan kanlı olay, aralarında husumet bulunan kuzenler Yusuf (26) ve Hasan Söylemez’in (25) karşı karşıya gelmesiyle başladı. Aralarındaki eski mesele yüzünden parkta buluşan kuzenlerin tartışması, kısa sürede kavgaya dönüştü. Yusuf Söylemez, yanında getirdiği 6 arkadaşıyla birlikte kuzeni Hasan Söylemez’i takip ederek bir markete girdi.

Pompalı tüfekle önce kasiyer Merve Acar’ı vurdu, ardından Hasan Söylemez’e ateş etti. Acar, hastanede hayatını kaybetti.

10169741.jpg

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, HEPSİ TUTUKLANDI

Olay sonrası hızla kaçan Yusuf Söylemez ve yanındaki 6 kişi, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan Yusuf Söylemez, Emircan Uyar (20), Muhammet Söylemez (20), Furkan Aygün (19), İsmail Bağlan (21), Tolga Gök (18) ve Buse Simay Karakaya (19) adliyeye sevk edildi. Tüm şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

10169740.jpg

DEHŞET ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Merve Acar’ın öldürüldüğü anlar, marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Yusuf Söylemez’in elinde pompalı tüfekle markete girdiği ve önce Acar’a ardından Hasan Söylemez’e ateş ettiği açıkça görülüyor. Acar’ın vurulmasının ardından çevredeki vatandaşların yardım çabası da kayıtlarda yer aldı.

7 KİŞİ İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Merve Acar'ı öldürüp, amcasının oğlu Hasan Söylemez'i yaralayan Yusuf Söylemez hakkında 'kadına karşı kasten öldürme', 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi. Olaya karışan diğer kişiler Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Yusuf Söylemez'in kız arkadaşı Buse Simay Karakaya için ise 'kadına karşı kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

10169742.jpg

SANIKLARDAN BİRİ SERBEST

Tutuklu 7 sanığın yargılandığı Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün duruşmaya devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Yusuf Söylemez ile Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan ve Tolga Gök hazır bulundu. Sanık Buse Simay Karakaya ise cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Maktul ve sanıkların yakınları da salonda hazır bulundu. Duruşma sonunda mahkeme heyeti Tolga Gök'ün adli kontrol şartıyla salıverilmesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

10169745.jpg

KATİL ZANLISININ ANNESİ: İYİ Kİ YAPMIŞLAR ELLERİNE SAĞLIK

Duruşma sonunda salondan çıkarken, pompalı tüfekle Merve Acar'ın ölümüne neden olan sanık Yusuf Söylemez'in babası Liyadin Söylemez, "Adalet yerini bulacak" şeklinde, annesi Kamile Söylemez ise "İyi ki yapmışlar ellerine kollarına sağlık" şeklinde bağırdı.

Gerginliğin artması üzerine çevik kuvvet ekibi sanıkların yakınlarını duruşma salonundan çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN