Tarih belli oldu: Youtube Shorts videoların süresi değişiyor! İçerik üreticilerine daha fazla gelir sağlayacak

Tarih belli oldu: Youtube Shorts videoların süresi değişiyor! İçerik üreticilerine daha fazla gelir sağlayacak

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Youtube'un kısa video hizmeti Shorts'ta radikal değişikliğe gidiliyor. Mevcut durumda en fazla 60 saniyeye kadar video yüklenebilen Shorts, artık daha uzun videolara imkan sağlayacak. İşte, Youtube Shorts videolarının süresinin uzayacağı tarih...

Youtube, Shorts videolarının süresini 3 dakikaya çıkarıyor. Bu yenilik, içerik üreticilerinin kitleleriyle daha fazla etkileşim kurmasına ve kanallarını büyütmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Güncellemeden önce yüklenen 60 saniyeden uzun ve 3 dakikadan kısa dikey videolar, uzun form video olarak kalacak. 60 saniye veya daha kısa Shorts videoları için ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

YOUTUBE SHORTS VİDEO 3 DAKİKAYA ÇIKIYOR

Techolay'da yer alan habere göre, 15 Ekim 2024 tarihinden sonra yüklenecek 3 dakikaya kadar olan ve kare ya da daha dikey boyutlardaki videolar, otomatik olarak Shorts olarak kabul edilecek. Ancak bu videoların uzun video olarak değerlendirilmesi istenirse 16:9 gibi geniş ekran formatında yüklenebilecek. Ayrıca 3 dakikalık videolar, şu an için sadece normal yükleme akışı kullanılarak yüklenebiliyor; Shorts oluşturma araçları da önümüzdeki yılın başlarında güncellenecek.

60 saniyeden uzun Shorts videolarında telif hakkına tâbi müzik veya görsel kullanılırsa bu içerikler, Youtube'da oynatılamayacak ve önerilmeyecek. Ancak engellenemezse de kanala herhangi bir ceza uygulanmayacak.

SHORTS VİDEODAN GELİR ELDE EDİLBİLECEK

Bu videoların hemen Shorts olarak gösterilmemesi veya Shorts akışında yer almaması mümkün. Kanal sayfaları ve ana sayfa gibi sistemlerin güncellenmesi, birkaç hafta süreceği için bu süreçte uzun Shorts videoları normal uzun form videoları olarak önerilmeye devam edecek.

Eğer içerik üreticisi, Youtube İş Ortağı Programı'nda ise bu videolar, Shorts reklam geliri paylaşımına dahil olacak. Aksi takdirde bu videoların izlenmeleri, ortaklık programına katılma şartlarının sağlamanmasına yardımcı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN