Patates kabuklarını sakın atmayın! Öyle bir cips oluyor ki... Yabancıların Masterchef yarışmasında meşhur oldu

Patates kabuklarını sakın atmayın! Öyle bir cips oluyor ki... Yabancıların Masterchef yarışmasında meşhur oldu

MasterChef Hindistan'ın son bölümünde izleyiciler ve jüri üyeleri, bir yarışmacının yaratıcı tarifiyle büyülendi. Yarışmacı, patates kabuklarından cips yaparak hem jüri üyelerini hem de izleyicileri kendine hayran bıraktı. İşte bu lezzetli ve pratik tarifin detayları...

Dünyaca ünlü yemek yarışması MasterChef’in Hindistan ayağında, yarışmacıların yaratıcı ve yenilikçi tarifleri bir kez daha izleyicileri ekran başına kilitledi. Bu sezonun favori yarışmacılarından biri patates kabuklarından yaptığı cips tarifiyle jüriden tam not aldı. İşte o yarışmacının Hindistan mutfağına modern bir dokunuş kazandırdığı o eşsiz tarif.

MALZEMELER

4 adet büyük patatesin kabukları

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı deniz tuzu

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı soğan tozu

1 çay kaşığı karabiber

patates-kabugu-cipsi-jir0-cover.webp

YAPILIŞI

  • Patates kabuklarının hazırlanması: Patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Kabukların üzerinde herhangi bir toprak kalıntısı olmadığından emin olun. Kabukları kağıt havluyla iyice kurulayın.

  • Baharat karışımı: Zeytinyağını bir kaseye alın ve içine deniz tuzu, kırmızı biber, sarımsak tozu, soğan tozu ve karabiberi ekleyin. Bu karışımı, patates kabuklarına eşit şekilde yedirin.

  • Pişirme: Fırını 200 dereceye ısıtın. Patates kabuklarını fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, kabuklar altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Pişirme süresinin yarısında kabukları ters çevirerek her iki tarafının da eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

  • Servis: Fırından çıkardığınız patates kabuklarını biraz soğumaya bırakın. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha deniz tuzu serpebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN