EURO 2024: İspanya, Almanya'yı saf dışı bıraktı

EURO 2024: İspanya, Almanya'yı saf dışı bıraktı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. İspanya, normal süresi 1-1 biten maçta, uzatma devrelerin son dakikasında bulduğu golle yarı finale yükselmeyi başardı. Turnuvanın ev sahibi Almanya elendi.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

STAT: Stuttgart Arena

SAAT: 19.00

HAKEM: Anthony Taylor (İngiltere)

YAYIN: TRT 1

İSPANYA: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian, Pedri, Yamal, Nico, Morata

ALMANYA: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Emre Can, Kroos, İlkay, Musiala, Sane, Havertz

İSPANYA'DAN MÜTHİŞ ZAFER

Resim

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Turnuvanın ev sahibi Almanya, Stuttgart Arena'da oynanan mücadelede İspanya ile kozlarını paylaştı.

EURO 2024'te erken final olarak gösterilen maç oldukça gergin bir atmosferde başladı. İlk yarıda toplam 14 faul düdüğü çalındı. Her iki takım da istediği gol fırsatlarını yakalamakta zorlandı. İspanya, Nico Williams ile etkili olmaya çalışırken; Almanya ise Kai Havertz'in sürpriz koşularını değerlendirmeye çalıştı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İspanya, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Boğalar, 51. dakikada öne geçti. 16 yaşındaki yıldız Lamine Yamal'ın nefis asistinde oyuna sonradan dahil olan Dani Olmo, meşin yuvarlağı filelere yolladı. Almanya, kalesinde gördüğü golün ardından tüm riskleri alarak İspanya kalesine yüklenmeye başladı. Toni Kroos ve Kai Havertz ile net fırsatlar yakalayan Panzerler, aradığı golü 89. dakikada buldu. Savunmadan seken topu önünde bulan Florian Wirtz, yaptığı nefis vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatma devreleri büyük heyecana sahne oldu. İspanya, Oyarzabal'la net fırsat yakalarken; Almanya ise Florian Wirtz'le girdiği pozisyondan eli boş döndü.

İspanya, uzatma devrelerinin son dakikasında öne geçti. Dani Olmo'nun ortasında Merino, nefis bir kafa vuruşuma imza atarak ülkesini yarı finale taşıdı.

İspanya, Almanya'yı 2-1 mağlup ederek EURO 2024'te yarı finale yükseldi. İspanya, yarı finalde Fransa-Portekiz eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşma hakem Anthony Taylor'ın düdüğüyle başladı.

İspanya maça etkili başladı. Pedri, maçın henüz ilk dakikasında net bir fırsat yakaladı. Yıldız futbolcunun ceza sahası dışından çektiği sert şut kalecide kaldı.

Karşılaşma oldukça gergin bir atmosferde başladı. Her iki takım da birbirine sert fauller yapıyor. Ancak hakem Taylor henüz kartına başvurmadı.

İspanya'da Pedri sakatlandı. Kroos'un sert müdahalesi sonucu yerde kalan yıldız futbolcu, oyuna devam edemedi. Olmo oyuna dahil oldu.

İspanya, 13. dakikada gole yaklaştı. Lamine Yamal'ın kullandığı serbest vuruş az farkla dışarı çıktı.

İlk 20 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geçildi.

Almanya, bu dakikalarda oyunda dengeyi sağladı.

Karşılaşmanın ilk 30 dakikalık dilimi geride kalırken; her iki takım da net pozisyonlar üretmekte zorlanıyor.

Almanya, 33. dakikada etkili geldi. Savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Kai Havertz, yaptığı vuruşta kaleciye takıldı.

İspanya, 35. dakikada gole yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Nico Williams'ın şutunda Neuer gole izin vermedi.

Karşılaşmada ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi: İspanya 0-0 Almanya

Karşılaşmada ikinci yarı heyecanı başladı.

İspanya, 51. dakikada öne geçti. Pedri'nin yerine oyuna dahil olan Dani Olmo, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçirdi.

İspanya, karşılaşmanın son 30 dakikalık dilimine 1-0 önde girdi. Almanya, bu bölümde tüm riskleri alarak yüklenmeye başladı.

Almanya, İspanya kalesine tüm riskleri alarak yüklenmesine rağmen pozisyon bulmakta zorlanıyor.

Almanya, 70. dakikada gole yaklaştı. Toni Kross'un ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Simon gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son 15 dakikalık dilimine İspanya 1-0 önde girdi.

Almanya, 82. dakikada gole çok yaklaştı. Kai Havertz, kaleci Unai Simon'un önde olduğunu gördü ve topu aşırttı. Ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Almanya, 89. dakikada beraberliği yakaladı. Savunmadan seken topu önünde bulan Wirtz, yaptığı nefis vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi. Uzatma devrelerine gidiyoruz.

Uzatma devrelerine İspanya iyi başladı. Boğalar, Almanya karşısında oyunun hakimi konumunda.

İspanya, 103. dakikada gole yaklaştı. Oyarzabal çektiği sert şutta fileleri sarsmayı başaramadı.

Almanya, 105. dakikada tehlikeli geldi. Florian Wirtz'in ceza sahası dışından çektiği sert şut az farkla auta çıktı.

İspanya, 119. dakikada öne geçti. Boğalar, Merino'nun nefis kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN