Otomobil devi battı, kalan SUV araçları kelepir fiyattan satıyor! 3 bin araba zararına gidecek

Otomobil devi battı, kalan SUV araçları kelepir fiyattan satıyor! 3 bin araba zararına gidecek

Ekonomik kriz tüm dünyada etkilerini gösterirken dev bir şirketin daha iflas ettiği öğrenildi. İflas nedeniyle elinde kalan araçları resmen kelepir fiyattan satışa çıkardı. Bu kapsamda tam 3 bin aracın zararına elden çıkarılacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya genelinde süren ekonomik krizin etkileri her geçen gün artıyor. Birçok dev şirketi yakından etkileyen bu kriz şimdi de ABD’li otomotiv devi Fisker’i etkisi altına aldı. Edinilen bilgilere göre söz konusu firma elinde kalan 3 bin aracı düşük fiyatlardan satışa çıkararak zararını kapatmak için çabalıyor. Öte yandan firma düşük fiyattan araçları satabilmek için mahkeme onayı bekliyor.

yeni-proje-21.jpg

1 MİLYAR DOLAR BORCU VAR

Neredeyse her sektörde ekonomik krizin etkileri görülürken bu krizden etkilenen bir şirkette ABD’li otomotiv devi Fisker oldu. Halk TV’de yer alan habere göre, söz konusu şirket geçen ay iflas bayrağını çekti. Öte yandan edinilen bilgilere göre şirketin yaklaşık 1 milyar dolar borcu olduğu öğrenildi. Bunların yanı sıra Fisker'in varlıklarının ise 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca şirketin alacaklıları arasında bulunan 20 firma içinde Adobe, Google ve SAP gibi dev firmalar bulunuyor.

yeni-proje-20.jpg

SUV MODEL ARAÇLARINI SATACAK

Fisker, envanterinde bulunan 3 bin 231 Ocean SUV model aracını American Lease adlı araç kiralama şirketine 46.25 milyon dolar karşılığında satmayı planlıyor. Öte yandan firmanın elindeki araçları 14 bin dolara elden çıkarması bekleniyor. Modellerden biri olan Ocean modeli ilk tanıtıldığı zaman 70 bin dolara satılıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN