Bakan Şimşek: Dış ticaret açığı geçici olarak takvim etkisiyle arttı

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığı geçici olarak takvim etkisiyle arttı

Türkiye'de ihracat haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 azalışla 18 milyar 569 milyon dolara düşerken ithalat da yüzde 4,1 düşüşle 25 milyar 4 milyon dolara geriledi. Açıklanan verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret açığının geçici olarak arttığını, yıllık açığın ise geçen yılın aynı ayına göre 31 milyar dolar gerilediğini söyledi. Şimşek, hedeflerinin cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5’in altına çekmek olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığının haziran ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistiklerinden oluşan veri bülteni yayımlandı.

GTS esas alınarak hazırlanan verilere göre, ihracat haziranda 2023'ün aynı ayına kıyasla yüzde 10,6 azalarak 18 milyar 569 milyon dolara düştü. İthalat ise yüzde 4,1 gerileyerek 25 milyar 4 milyon dolar oldu.

Açıklanan dış ticaret verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran ayında dış ticaret açığının geçici olarak takvim etkisiyle arttığını söyledi.

Yıllık açığın geçen yılın aynı ayına göre 31 milyar dolar gerilediğini belirten Şimşek, "Bunun kalıcı hale gelmesi için enerjide dönüşüm ve yeni sanayi politikası kilit rol oynuyor. Hedefimiz cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5’in altına çekmektir." ifadelerini kullandı.

"BU YIL DIŞ DENGEDE ÖNEMLİ BİR İYİLEŞME SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Haziranda dış ticaret açığı geçici olarak takvim etkisiyle arttı. Geçen yılın aynı ayına göre yıllık açık ise 31 milyar dolar geriledi.

Bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlayacağız.

Bunun kalıcı hale gelmesi için enerjide dönüşüm ve yeni sanayi politikası kilit rol oynuyor.

Hedefimiz cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5’in altına çekmektir."


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN