Çinli otomobillere vergide geri vites! Binlerce kişiye güzel haber bugün verildi

Çinli otomobillere vergide geri vites! Binlerce kişiye güzel haber bugün verildi

Çinli otomobillere gelecek olan yeni vergide geri vites! Binlerce kişiye güzel haber bugün verildi! Vergiden muaf olacak...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı, ithalatta uygulanan ilave gümrük vergisi konusunda önemli değişiklikler getirdi. Yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanan Çin menşeli otomobiller, bu kararla ek mali yükümlülükten muaf tutulacak. Türkiye'de yatırım yapanlar, artık bu ek vergiden muafiyet kazanacak.

YENİ KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Birer gün ara ile peş peşe değişecek! Sıfır otomobil ve ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek: Zamlar için tarih verdiler - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bugünden itibaren yürürlüğe giren karar, geçtiğimiz ay yayınlanan ve Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek vergi getiren düzenlemeyi değiştirdi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu düzenlemenin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

TİCARET BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

SON DAKİKA | Ticaret Bakanlığı duyurdu! 'Tarihin en yüksek seviyesi' Yüzde 1,08'e yükseldi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında, yerli üretimin iç pazardaki payının artırılması ve korunması, dış ticaret dengesi ve cari açık hedefleri göz önünde bulundurularak bu kararın alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yerli üretimin iç pazardaki düşen payının yükseltilmesi ve korunmasını teminen, dış ticaret dengesine ilişkin gelişmeler ile cari açık hedeflerimiz dikkate alınarak, aynı zamanda yurtiçinde yatırım ve üretimi teşvik etmek amacıyla, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Haziran 2024 tarihli ve 8639 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, 8703 Gümrük Tarife Pozisyonu altında sınıflandırılan konvansiyonel (içten yanmalı) ve hibrit binek otomobillerinin Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında “İthalat değerinin %40’ı veya 7.000 ABD Dolar/adetin yüksek olanı uygulanır” şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırılmıştır."

"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN