Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama

Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesi hakkındaki davanın üçüncü gününde CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, açıklamalarda bulundu. Ateş, "Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar." derken Kılıçdaroğlu ise, "Cinayet siyasi bir cinayettir. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’da 30 Aralık 2022'de gerçekleşen ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında açılan dava, 1 Temmuz'da görülmeye başlandı. Sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkarken, duruşma bugün sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

Davayı birlikte takip eden Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dava sonrası açıklamalarda bulundu. Ateş, "Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar." dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Cinayet siyasi bir cinayettir. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder" diye konuştu.

Ayşe Ateş'in konuşmasından satır başları:

Bir buçuk yıldır beklediğimiz mahkeme nihayet başladı. Büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor. Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Davalardan önce hepimizin de şahitlik ettiği gibi ülkü ocakları mensuplarını taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin, genel başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyor bu suçlular. Bu tablo gerçekten içler acıdı. Yargılanan ne yargılanan kim anlamış değilim. Kurdukları kumpas başlarına geçirilecek. Devletle çalışacaklar. Devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Hiç kimse yaptığı suç yanına kalacak zannetmesin. Bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar, bir set çekmişler arkasına geçilmesin istiyorlar, bu cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar kurdukları her oyun her alçaklık onların başına geçecek. Bunu herkes öyle bilsin" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Adalet arayan, mağdur bir kadını dinlediniz. Elini kaybeden bir anneyi dinlediniz. Mahkeme salonunda olay sanki siyasi bir olay değil adli bir olaymış gibi algı yürütülmek isteniyor. Olay açık ve net ifade edelim. Olay siyasidir. Cinayet siyasi bir cinayettir. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN